Türkiye (Son Dakika) Yüksekten düşen kişinin imdadına UMKE yetişti

Yüksekten düşen kişinin imdadına UMKE yetişti

Paylaş
Yüksekten düşen kişinin imdadına UMKE yetişti

Cizre ilçesinde yüksek gerilim hattı kurulumunda çalışırken dengesini kaybederek 15 metrelik kayalıklardan düşen işçi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı

Edinilen bilgiye göre, Cehennem Deresi mevkisinde yüksek gerilim hattı çalışması yapan Kadem Resul Akaya (29) dengesini kaybederek 15 metre yükseklikteki kayalıklardan düştü.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine giden UMKE ekibi, jandarma ekiplerinin de yardımı ile Dicle Nehri kenarındaki kayalıklarda mahsur kalan Akaya’yı bulunduğu yerden kurtardı.

Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan işçinin iki kolunun da kırıldığı öğrenildi. İl Sağlık Müdürlüğü UMKE sorumlusu Leyla Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne gelen ihbarın ardından jandarma ile irtibata geçerek 4 kişilik ekiple olay yerine gittiklerini söyledi.

Hazırlanan ekipmanlarla Akaya’yı kurtarmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Acar, "Jandarma ile belli bir bölgeye kadar taşıdığımız yaralıyı teslim alarak UMKE aracına sabitleyip ilk müdahaleyi yaptık.

Ambulansın giremediği araziye UMKE aracıyla girip hastayı aldıktan sonra ambulans ekibine teslim ettik. Yaralı, Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi" dedi.

Haberin Devamı