Hamit Turhan Yükselen değer Avcı
HABERİ PAYLAŞ

Yükselen değer Avcı

Haberin Devamı

Gerek medya, gerekse futbol kamuoyu olarak sürekli üç büyüklere onların teknik adamlarına, futbolcularına ve yöneticilerine odaklanırız. Doğaldır da... Çünkü en popüler onlardır. Popüler olanın peşinde koşmak yalnız bizim değil bütün toplumların yakalandığı sari bir hastalıktır.
Lakin, bir de arka sokaklar vardır. Girmekten korkarız korkmasına ama biliriz ki o sokaklar da kaldırımlarını arşınlamaktan pek hoşlandığımız bu geniş caddeye çıkar. Oralarda yaşayan insanlar da bizim insanlarımız...
Arada bir kafamızı kaldırıp onları da görmemiz, haklarını teslim etmemiz gerekir. İşte onlardan biri de Abdullah Avcı’dır.

YOLU AÇIK OLSUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde önemli işlere imza atan Avcı, 30 yıl aradan sonra üç büyüklerin puansız kapadığı haftanın en sükse yapan ismiydi. Sezonun en flaş ekibi Beşiktaş’ı İnönü’de net bir skorla yenmesi bir yana, rakibinden daha fazla gol pozisyonu bulacak kadar takımına cesur futbol oynatması takdire şayandı.
Süper Lig’de 4. sezonuna giren Avcı’nın karnesine baktığımızda, yaptıklarının sürpriz olmadığını göreceksiniz. Belediye’nin başında 104 maça çıkan Avcı, 39 galibiyet, 22 beraberlik ve 43 yenilgiyle 139 puan toplamış.
Başarı oranı yüzde 48,07. İlk sezonda 38, ikinci sezonda 42, üçüncü sezonda da 56 puan toplayan genç teknik adamın trendi her yıl biraz daha yükseliyor. Sırtını lobilere, cemaatlere, partilere, mafyaya dayamışlara inat tırnaklarıyla kazıya kazıya geliyor Abdullah Avcı. Yolu açık olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder