Siyaset 'Yükselen güç' olarak yorumlanan BRICS'ten Erdoğan'a özel davet
Paylaş
'Yükselen güç' olarak yorumlanan BRICS'ten Erdoğan'a özel davet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya ekonomisinde yüzde 25 pay sahibi olan BRİCS ülkeleri (Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika) Liderler Toplantısı'nın özel davetlisi olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya ekonomisinde yüzde 25 pay sahibi olan BRİCS ülkeleri (Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika) Liderler Toplantısı'nın özel davetlisi olacak

Erdoğan’ın NATO Zirvesi’nin ardından katılacağı ikinci uluslararası buluşma olacak toplantı, 25-27 Temmuz’da Güney Afrika’nın en büyük şehri olan Johannesburg’da yapılacak.

Haberin Devamı

Erdoğan, zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Devlet Başkanı Narendra Modi, Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile bir araya gelecek.

BRICS’in 10. toplantısı olacak zirvede önemli kararların alınması da bekleniyor. Türkiye’nin özel davetli olduğu toplantıda, ekonomi gündemli bir dizi görüşmenin yapılması da bekleniyor.

ÖZEL DAVET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçtiğimiz hafta katıldığı NATO Zirvesi'nin ardından ikinci önemli uluslararası zirvesi BRICS olacak. Dünya nüfusunun yüzde 48'i, dünya ekonomisinin ise yüde 25'ini elinde bulunduran Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu BRICS toplantısı, 25-27 Temmuz tarihlerinde 3 gün Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'ta gerçekleşecek. Zirveye bu birliğin üyesi olmamasına karşın Türkiye, özel olarak davet edildi.

Haberin Devamı

Zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan te demişti.

KIVANÇ EL / Milliyet