Gündem Yumruk protestosunda otobüse molotof

Yumruk protestosunda otobüse molotof

Paylaş
Yumruk protestosunda otobüse molotof

Gaziosmanpaşa'da, içinde 6 yolcu bulunan belediye otobüsüne molotofkokteyli ile saldırdılar

DTP'nin eski lideri Ahmet Türk Samsun'da saldırıya uğraması, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde protesto edildi. Ellerinde, "Her Kürt, Ahmet Türk", "O yumruk hepimize", "AKP'nin yumruk açılımı" ve "Yumruğun hesabı sorulacak" yazılı dövizler taşıyan grup, Fatih Caddesi boyunca, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Grup adına bir açıklama yapan Arif Yılmaz, Ahmet Türk'e atılan yumruğun tüm Kürt halkına ve Türkiye'de halkların ortak yaşam iradesine atıldığını savundu.

Haberin Devamı

GAZ BOMBALI MÜDAHALE

Basın açıklamasının ardından grup dağılırken, aralarından yüzleri maskeli yaklaşık 15 kişi eyleme devam etti. İETT geldiğini gören saldırganlar, molotof kokteylleri yakarak, otobüse attı. İçerisinde 6 kişinin bulunduğu Yunus Emre Mahallesi-Beyazıt seferini yapan otobüs, bir anda alev aldı. Çevik Kuvvet'in gaz bombası atmasıyla grup dağılırken, şoför kapıları açarak yolcuları tahliye etti. Şoför ardından yangın söndürme tüpü ile yangını söndürdü. Otobüs garaja çekilirken, polis ile göstericiler arasındaki çatışma ara sokaklarda devam etti.

Lise son sınıf öğrencisi Serap Eser de, 8 Kasım 2009'da, dershaneden dönerken, Küçükçekmece'de belediye otobüsüne atılan molotof kokteyli ile yanmış ve ağır yaralanmıştı. Yaklaşık bir ay Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Kronik Yara Tedavi Merkezi yoğun bakım servisinde tedavisi gören Serap Eser kurtarılamamıştı.

DHA

Haberin Devamı