Gündem Yumrukçu: Memleketin çocuklarını seviyorum

Yumrukçu: Memleketin çocuklarını seviyorum

Paylaş
Yumrukçu: Memleketin çocuklarını seviyorum

Tutuklanan yumrukçu öğretmen adliyeye girişinde “En büyük aşk ilanı. Bu memleketin çocuklarını seviyorum” dedi

CEZAEVİNDE

Beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek (37), Kayseri’de şehit Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın önceki gün Kartal Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildiği törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yumrukla saldırmıştı.

Bakan Yıldız’ın burnunu kıran Şahin Şimşek Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından dün sağlık kontrolü için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Daha sonra adliyiye sevk edilen Şahin Şimşek tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırı sonrasında Şahin Şimşek’le birlikte gözaltına alınan üç kişi ise serbest bırakıldı.

ODASINA KİLİT

Beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek’in görev yaptığı ve şehitliğe 200 metre uzaklıktaki Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nde, içinde 3 kum torbası da bulunan odası da polislerin aramasının ardından kilitlendi.

Okul yöneticileri Şahin Şimşek’in 3 yıl önce bir soruşturma sonucunda tayinle geldiğini söyledi. Şahin Şimşek’in okulda yaklaşık 200 kadar ögretmenden biri olduğunu söyleyen bir okul yöneticisi şunları söyledi:

‘AŞIRI HASSASTI’

Yüksek sesle konuşan, saldırgan, saman alevi gibi parlayan birisidir. Dün sabah 07.30’da ögrencilere İstiklal Marşını söyletti. Zaten öğrenciler İstiklal Marşı’nı iyi okumadığı zaman dört beş kez tekrarlattığı olurdu. Bu konuda aşırı hassasiyeti vardı. Şahin hoca, dün sabah 4 derse girdi. Öğleden sonra derse girmeyip, üzerindeki spor kıyafeti ve boynunda düdüğüyle şehitliğe gitmiş” dedi.

ÖĞRETMEN-ER

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra ilk görevine 1998 yılında Kayseri’nin Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi’nde başlayan Şahin Şimşek, bir yıl sonra 1999 yılında vatani görevini Nevşehir’de öğretmen-er olarak yaptı.

Askerlik dönüşü aynı okuldan, Osman Düşüngel İlköğretim Okulu’na tayin edildi. Oradan da 21 Ocak 2007 tarihinde de şimdiki okuluna müfettiş raporuyla gönderildi.

AMATÖR BOKSÖR

Şahin Şimşek’in ilk anda söylendiği gibi milli değil, amatör boksör olduğuç da ortaya çıktı. Boks Federasyonu eski İl Temsilcisi Faruk Hasetçi, saldırganın milli formayı hiç giymediğini ve dengesiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

ERCİYES’E TIRMANMIŞ

Ögretmen Şahin Şimşek’in 1995 yılından bu yana Erciyes Dağı’nın zirvesine tırmanışlar gerçekleştirdiği, bildirildi. Erciyes Dağı’nın 3 bin 916 metrelik zirvesine tırmanan Şahin Şimşek’in başarılı bir dağcı olduğu da ifade edildi. Şahin Şimşek’in Türk Eğitim Sen’in üyesi olduğu da belirtildi.

İNTERNET SİTELERİNDE ÖĞRETMENE DESTEK

Bakan Taner Yıldız’ın burnunu kıran Şahin Şimşek’in en popüler internet sitelerinden Facebook’a üye olduğu öğrenildi. Facebook’taki sayfasına boks fotoğraflarını koyan Şahin Şimşek, “Ahmet Türk’ün burnunu kıran yiğit için paylaşıyoruz” adlı bir videonun altına “Yağmurcum, bizde ne yiğitler var, zamanı geldiğinde ortaya çıkar onlar, bir bilsen” diye yazdığı ortaya çıktı.

Şahin Şimşek’in Facebook’ta üye olduğu gruplar arasında Özel Harekat, Yılmaz Özdil hayranları ve Ülkücü grupların sayfaları da yer alıyor.

Bu arada saldırı sonrası internetteti bazı paylaşım sitelerinde “Şahin Şimşek Severleri Grubu” ve “Helal Sana Şahin” adlı gruplar da kuruldu. Bir yazıda Kayseri Tomarza’ya bağlı Toklar beldesi Cingöz köyünden olduğu bildirilen Şahin Şimşek için şu yorum yapıldı: Kendisi daha çok küçükken yetim kalmış ülkücü bir gencimiz, hayatı sıkıntılarla geçmiş yalnız bir adam. En iyi yaptığı işlerden biri boks sporu ve öğretmenlik. Haksızlığa gençken de dayanamaz karşı çıkardı. Onun için kavga etmek, dayak yemek önemli değildi. Onun için önemli olan haksızlığa karşı koymak direnmekti. Bozkurt rumuzlu bir kullanıcı da, turkcuturanci.com’un serbest kürsü bölümüne yazdığı mesajda, Şahin Şimşek için, “Helal olsun, bakana iyi yumruk kondurdu ağabeyimiz” diye yazdı.

ANNEDEN BAKAN'A: OĞLUMU AFFEDİN

Yumrukçu öğretmen Şahin Şimşek’in annesi Ayşe Öz, oğlunu görmek için dün Kayseri Adliyesi’ne gitti. Adliye önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayşe Öz, “Oğlum sinirlendiğinde ara sıra sakinleştirici ilaç kullanırdı” dedi. 38 yıl önce oğlu Şahin’e hamileyken eşini kaybettiğini, oğlunun eşinin ölümünden sonra dünyaya geldiğini, daha sonra yeniden evlendiğini sözlerine ekleyen Ayşe Öz, “Bakan oğlumu affetsin” dedi.

3