Ekonomi Yumurtacılardan et alamayanlara öneri

Yumurtacılardan et alamayanlara öneri

Paylaş
Yumurtacılardan et alamayanlara öneri

Yumurtacılardan et alamayanlara öneri

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı Derya Pala, Türk halkının alım gücü nedeniyle kırmızı et ve et ürünlerini yeteri kadar tüketemediğini dile getirerek, "Et almayan tüketiciler, hayvansal protein açığını her yerde kolayca bulunabilen ve ucuz olan yumurtayı tüketerek giderebilir" dedi.

Haberin Devamı

Pala, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki hayvan ürün maliyetlerinin yüksek olması ve tüketicinin alım gücünün düşüklüğünün hayvansal ürün tüketimini kısıtladığından yakındı.

Gelişmiş ülkelerde kişi başına günlük protein tüketiminin 70 gram hayvansal olmak üzere 120 gram olduğu anlatan Pala, Türkiye’de günlük protein tüketiminin ise 84 gram olduğunu ve bunun sadece 17 gramının hayvansal kökenli olduğunu bildirdi.

Pala, son haftalarda yükselen kırmızı et fiyatlarının zaten düşük olan et tüketimin daha da düşmesine neden olduğunu belirterek, et almayan tüketiciler, hayvansal protein açığını her yerde kolayca bulunabilen ve ucuz olan yumurtayı tüketerek giderebilir ve böylelikle sağlıklı beslenebilir" önerisinde bulundu.

Haberin Devamı