Siyaset Yumurtalı saldırı yargıya taşınıyor
Paylaş
Yumurtalı saldırı yargıya taşınıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Başkal'a Van'da yapılan yumurtalı ve taşlı saldırının yankıları sürerken, CHP Van İl örgütü olayı yargıya taşıyor

CHP Van İl Başkanı Halil Kartal, ellerindeki delillerle en kısa zamanda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve emniyetteki incelemeleri süren müfettişler, CHP İl Başkanı Halil Kartal ve görgü tanıklarının ifadesine başvuracak.

CHP İl Kongresi'ne katılmak üzere geçen 2 Nisan'da Van’a gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yapılan saldırının yankıları sürerken, olay sonrası Ankara’da bulunan CHP İl Başkanı Halil Kartal, Van’a gelerek il binasında basın toplantısı yaptı.

Toplantı öncesi masaya olay fotoğrafları bırakılırken, toplantıya katılan partililere olay günü çekilen görüntü ve fotoğrafların bulunduğu CD’ler de dağıtıldı.

Basın toplantısına kapatılan DTP Eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı kınayarak başlayan İl Başkanı Kartal, Genel Başkanları Baykal’a yapılan saldırının peşini bırakmayacaklarını ve yargıya gideceklerini belirtti.

Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR/VAN (DHA)

Haberin Devamı