Opr. Dr. Hande Akbaş Yumurtlama olduğunu gösterir
HABERİ PAYLAŞ

Yumurtlama olduğunu gösterir

Haberin Devamı

Folikül kistleri her ay tüm sağlıklı kadınlarda görülen iyi huylu kistler. Bu kadının yumurtlamasının olduğunu ve hamile kalabileceğini gösterir. Bu nedenle endişelenmeyin...

Gebe kalmama engel olur mu?

5 aylık evliyim. Sol yumurtalığımda 2.5 santim folikül kist çıktı. Acaba hamile kalmama engel mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, folikül kistleri her ay sağlıklı kadınlarda görülebilen yumurtalığın iyi huylu kistleridir. Gebe kalmaya engel değildir. Yumurtlamanızın olduğu için hamile kalma ihtimalinizin olduğunu gösterir. Tabii yumurtlama olması tek başına gebelik için yeterli olmadığından 1 yılı doldurmanıza rağmen hamile kalamazsanız başka etkenlerin de araştırılması için bir uzmana başvurmalısınız.

Siğiller nereden bulaştı?

37 yaşındayım, genital bölgemede 5-6 adet siğil çıktı. Yaktırdım. Bu siğiller bana nereden bulaştı? Bu siğillerin yıllarca kuluçkaya yattıklarını okumuştum, acaba doğru mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, siğiller genellikle HPV virüsü tarafından oluşur ve bu virüs sıklıkla ilişki yoluyla geçer. HPV virüsü vücuda bir kez girdikten sonra hemen bulgu vermese bile sessiz olarak sizinle yıllarca yaşayabilir. Bağışıklık sisteminiz düştüğü zaman aktif hale gelerek siğil ya da bazı tipleriyle rahim ağzı kanserine neden olabilir. Siğiller kanserleşmez. Ama yayılmaya meyilli olduklarından daha fazla ilerlemeden bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanızı öneririm.

Karnım neden şişti?

Adetimin 7’nci günü doktora gittim ve iki adet yumurtam olduğunu sağ folikül 17, sol ise 11 olduğunu öğrendim. Doktor “Erken büyümüş” dedi. Bugün 12’nci gün ve dünden beri karnım çok şiş ve adet olacakmışım gibi ağrı var. Neden acaba?

CEVAP

Sevgili okuyucum, muhtemelen doktorunuzun 7’nci günde gördüğü 17mm’lik yumurtanız çatlamış ve buna bağlı karın boşluğunuzda hafif iritasyon oluşturarak sizde ağrı ve şişkinlik yaratmıştır. Bu sizin yumurtlamanızın gerçekleştiğini gösteriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder