Ekonomi Yunan adaları satışta

Yunan adaları satışta

Paylaş
Yunan adaları satışta

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, çareyi her yıl yüzbinlerce turistin akın ettiği adalarında bazı arazileri satışa çıkarmakta buldu

İngiliz Guardian gazetesi, hükümetin adaların kamuya ait bölümünün bir kısmını, zenginlere ve lüks turistik tesis inşa edecek girişimcilere satmayı ya da uzun süreli kiralamayı düşündüğünü yazdı.

Habere göre; Yunanistan, bu strateji sayesinde bölgeye yeni yatırımlar çekerek istihdamı ve vergi gelirlerini artırmak istiyor.

ADALARLA İLGİLENEN İSİM

Guardian, hükümetin ayrıca yapılacak yatırımlarla adalardaki altyapı sorunlarını çözmek istediğini yazdı.

Emlak uzmanları bazı adaların zaten satılık olduğunu ve bu adalara daha çok Rus ve Çinli zenginlerin ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Yunan adalarıyla ilgilenenler arasında Rusya'nın en zengin kişilerinden Roman Abramoviç'in de ismi geçiyor.

Yunanistan'ın özelleştirmeyi düşündüğü bölgeler arasında ünlü Mikanos Adası da bulunuyor. Adanın üçte biri kamuya ait ve hükümet, bu bölge için yapılacak teklifleri değerlendirmeye hazır görünüyor.

Yunanistan'ın irili ufaklı yaklaşık 6 bin adası var. Ancak bunlardan yalnızca 227'sinde yerleşim görülüyor. Guardian'ın "Adalar satılık" haberini yorumlayan analistler, kararın, yunan hükümetinin yükümlülüklerini yerine getirmek için herşeyi yapmaya hazır olduğunu gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı