Dünya Yunan Başbakanı: Egemenliğimizin bir kısmı gitti

Yunan Başbakanı: Egemenliğimizin bir kısmı gitti

Paylaş
Yunan Başbakanı: Egemenliğimizin bir kısmı gitti

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu "Geçmişteki kötü ekonomik politikalarımız nedeniyle milli egemenliğimizin bir kısmını teslim ettik” dedi

Borç kriziyle boğuşan Yunanistan’a, Avrupa Birliği, bütçe açığını yüzde 12.7’den 4’e indirme, gerektiğinde AB’nin isteyeceği reformları gerçekleştirme gibi koşullarla yardım sunacağını açıklamıştı. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, bu teklifi kabul ederken, “Evet, denetim altındayız saklamaya gerek yok, geçmişteki kötü ekonomik politikalarımız nedeniyle milli egemenliğimizin bir kısmını teslim ettik” dedi. Bu sözler ortalığı karıştı.

Haberin Devamı

EURO DEĞER KAYBEDİYOR

Ana muhalefet “Papandreu ne dediğini bilmiyor” derken, Yunan basını manşetlerine, “İflasa 5 kala kurtulduk’, ‘Destek, Denetim’, ‘Yunanistan artık kısmi egemen ülke’ gibi başlıklar attı. Bu arada Euro Bölgesi’nin geçen yıl genelinde yüzde 4 küçüldüğü açıklandı.

Özellikle Yunanistan’ı zorlayan ancak İspanya, Portekiz ve İrlanda’da da endişe yaratmaya başlayan borç sorunu, euro’da da değer kaybını körüklüyor. Euro/dolar paritesi dün 1.3532’ye kadar gerileyerek dokuz ayın en düşük değerini gördü.