Spor Yunan basını zafer sarhoşu

Yunan basını zafer sarhoşu

Paylaş
Yunan basını zafer sarhoşu

Yunan basını, PAOK'un, Fenerbahçe ile İstanbul'da 1-1 berabere kalmasının "gurur verici" olduğu değerlendirmesinde bulundu

Atina’da yayımlanan günlük spor gazeteleri, "Selanik ekibinin İstanbul’da rüya gibi bir skor ile sahadan ayrıldığı ve tutkularını ortaya koyan bir performans sergileyerek hedefe ulaştığı" görüşünde birleştiler.

"Goal News" gazetesi, "Masal gibi", "PAOK İstanbul’da imparator", "Gururlu Yunanlılar" şeklindeki başlıklar ile karşılaşmayı okuyucularına taşıdı.

Gazete, PAOK’un, Muslimoviç’in altın golüyle "İstanbul’da paşa olduğu" değerlendirmesinde bulunurken, Selanik ekibinin dün akşam "doğduğu şehir olan İstanbul’da, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda tarih yazdığını" kaydetti.

"PAOK GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ"

PAOK’un, "görevini yerine getirerek, sarı-lacivertli ekip karşısında ayakta kaldığını" belirten gazete, Selanik takımının özellikle maçın ikinci yarısında Fenerbahçe’nin nefes kesen baskısını üzerinde hissettiğini, ancak bununla başa çıkarak istediği hedefe ulaştığını vurguladı.

Goal News, Fenerbahçe’nin kendi sahasında oynamanın avantajını kullanmaya çalışmasına rağmen, sahada gerekli hazırlığı yapan Selanik ekibinin Türk takımının organizasyonunu bozarak karşılaşmayı kendi ölçülerine getirdiğini ve adil bir başarı elde ettiğini yazdı.

"GELİYORUZ"

"Sportday" gazetesi, PAOK’un Avrupa yolundaki ilerleyişine atıfta bulunarak, karşılaşmayı "Geliyoruz" başlığı ile gündeme taşıdı. Gazete, "Kuzeyin çiftbaşlı kartalının" Avrupa yolunda adeta "Yazı-tura" atarak ilerlediğini, dün akşam ortaya koyduğu performansı ile de "Şükrü Saraçoğlu’nda Fenerbahçe’nin katili olduğunu" yazdı.

DELİKANLI PAOK

"Eksedra" gazetesi ise "İstanbul’u aldı" başlıklı haberinde, "Delikanlı bir PAOKlu’nun İstanbul’da yüreğini ortaya koyarak takımına Avrupa yolunda ilerleme başarısı kazandırdığını" yazdı.

Gazete, PAOK’un uzatmada da olsa rakip takıma kök söktürdüğü görüşüne yer verdi. Öte yandan, "Filathlos" gazetesi, "İstanbul Onun" başlıklı haberinde, "PAOK efelerinin Fenerbahçe karşısında tarihi bir galibiyet elde ettikleri" youmunu yaptı.

Haberin Devamı