Dünya Yunan Parlamentosu tasarruf paketini kabul etti

Yunan Parlamentosu tasarruf paketini kabul etti

Paylaş
Yunan Parlamentosu tasarruf paketini kabul etti

Yunanistan parlamentosu, 5 yıllık 28,4 milyar avro tutarındaki tasarruf paketiyle ilgili yasa tasarısını kabul etti

Parlamentodan geçen paket, Yunanistan’ın 110 milyar avroluk IMF-AB yardımının beşinci dilimi olan 12 milyar avroyu alabilmesi için uluslararası kuruluşlar tarafından ön şart olarak ileri sürülüyordu. Yunanistan’ın iflastan kurtulması ve vadesi gelmiş borçlarını ödemesi için bu dilimi temmuz ayı ortasına kadar alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Yunanistan’da hükümetin getirmeye çalıştığı yeni tasarruf önlemleri günlerdir protesto gösterilerine ve grevlere neden oluyor.

SOKAKLAR KARIŞTI

Yunanistan’ın başkentinde hükümet yetkilileri beş yıllık kemer sıkma önlemleri oylarken, Yunan halkı yine Parlamento’nun önünde toplandı. Göstericilerle polisler arasında çatışmaların çıktığı belirtildi.

Yunan Parlamentosu tasarruf paketini kabul etti

Görgü tanıkları, göstericilerin Atina meydanındaki mermer taşları söküp, parlamento binasına attığını ifade etti. Polislere de taşlarla saldıran eylemciler, güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı bombalarına maruz kaldı.

Yunanistan’ın borcunu ödeyemeyecek duruma gelmenin önüne geçmek amacıyla IMF ve AB’den yeni krediler almak için toplamda 40.8 milyar dolar tutarında bir kemer sıkma süreci başlatması gerekiyor.

Haberin Devamı