Spor Yunanistan ve yıldızları

Yunanistan ve yıldızları

Paylaş
Yunanistan ve yıldızları

2010 Dünya Kupası'nda B Grubu'nda mücadele edecek olan Yunanistan; Arjantin, Nijerya ve Güney Kore ile birlikte ilk ikiye girmek için çaba harcayacak

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Yunanistan, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. grupta İsviçre’nin ardından 2. sırada yer aldı ve Ukrayna ile oynadığı play-off maçlarının ardından Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı.

TEKNİK DİREKTÖR OTTO REHHAGEL
Çalıştırdığı takımlar: Kickers Offenbach, Werder Bremen, Borussia Dortmund, Arminia Bielefeld, Fortuna Düsseldorf, Bayern Münih, Kaiserslautern

Başarıları: Almanya Şampiyonluğu (1988, 1993, 1998), Almanya Kupası (1980, 1991, 1994), Avrupa Kupa Galipleri Kupası (1992), Avrupa Şampiyonluğu (2004)

Kariyeri: 72 yaşındaki Otto Rehhagel, Yunanistan Milli Takımının en uzun süre görev yapan ve en başarılı teknik direktörü olmasının yanı sıra, gelmiş geçmiş en başarılı Alman teknik direktörler arasında da yer alıyor.

Almanya’nın Kickers Offenbach, SV Werder Bremen, Borussia Dortmund, Arminia Bielefeld, Fortuna Düsseldorf, FC Bayern Munich ve Kaiserslautern takımlarını çalıştıran Rehhagel, 2001’de Yunanistan milli takımının başına geçti ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyon oldu.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Sotirios Kyrgiakos (Savunma): Otto Rehagel’in savunmada güvendiği isimlerin başında gelen Kyrgiakos, top çalmada ve hava toplarındaki başarısıyla dikkati çekiyor.

Hücuma çıkmaktan çekinmeyen Kyrgiakos, güçlü, cesur ve agresif yapısıyla biliniyor.

Giorgos Karagounis (Orta Saha):
Yunanistan’ın şampiyon olduğu 2004’taki Avrupa Şampiyonası’nda takımının ilk golünü atan 33 yaşındaki Karagounis, Panathinaikos, İnter ve Benfica’da oldukça başarılı bir kariyer yaptı.

Hem savunma, hem de hücuma yönelik orta saha oyuncusu olan Karagounis, ikili mücadelelerde de iyi bir istatistiğe sahip.

Theofanis Gekas (Forvet):
Topla doğru zamanda, doğru yerde buluşma özelliğine sahip nadir oyunculardan biri olan Gekas, oyunu çok iyi okuyabiliyor ve hareketliliğiyle rakip savunmada kargaşaya neden oluyor.

Çok güçlü bir yapısı bulunmayan oyuncu, hava toplarında da oldukça zayıf.

Charisteas (Forvet): 2004’teki Avrupa Şampiyonası’nın finalinde kupayı kazandıran golü atarak ülke tarihe geçen Charisteas, takımının fizik gücüne büyük katkı sağlıyor ve hedefe çalışkanlığıyla yaklaşıyor.

Hava toplarında da üstün olan futbolcu, oyunu iyi gözlemleyebiliyor ve bu yeteneğiyle takım arkadaşlarının boşluk bulmasına olanak sağlıyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Daha önce bir kez 1994’te Dünya Kupası’na katılan Yunanistan, Nijerya, Arjantin ve Bulgaristan ile aynı gruptaydı. 3 maçını da kaybeden Yunanistan 10 gol yedi, hiç gol atamadı ve turnuvadan elendi.

2

Haberin Devamı