Dünya Yunanistan'da binlerce kişi issiz kalacak

Yunanistan'da binlerce kişi issiz kalacak

Paylaş
Yunanistan'da binlerce kişi issiz kalacak

Yunanistan Meclisi'nde 25 bin kamu çalışanının işten çıkarılmasını öngören yasaya, 300 sandalyeli parlamentodan 153 'EVET' oyu çıktı. Günlerdir meydanlarda olan Halk karara tepkili

Yunanistan parlamentosunda on binlerce kişiyi işsiz bırakacak kritik oylama gerçekleşti. Parlamento, halkın tüm tepkisine rağmen IMF ve Avrupa Birliği'nin dayattığı yeni bir tasarruf paketine onay verdi. Atina’nın bu yaz aylarında 3 taksit halinde alacağı 6,8 milyar Avro’luk kredi dilimlerinin onaylanmasına torba yasanın meclisten geçmesi şartı getirilmişti. 150 maddelik yasa tasarısı, gece yarısına kadar süren oylamada 145'e karşı 153 oyla kabul edildi. Oylaması sırasında parlamento binası önünde gösteriler vardı.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLER VE BELEDİYE GÖREVLİLERİ ETKİLENECEK

Kesintilerden en çok etkilenecek olan öğretmenler ve belediye görevlileri ile birlikte binlerce memur, meydanlarda toplanarak hükümeti istifaya çağırdı. Atina’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek olan Alman Maliye Bakanı Wolfgan Schaeuble de protestolardan nasibini aldı. Göstericiler, ‘Yunanistan’a şantaj yapmakla suçladıkları’ Almanya ve Avrupa Birliği’ni protesto etti. Alman maliye Bakanı'nın ziyareti kapsamında Atina'da 4 bin polis görevlendirildi, gösteriler yasaklandı.
Ancak Polise rağmen halkın protestolara devam etmesi bekleniyor. Halkın tepkisine neden olan tasarı, 25 bin memurun 1 yıl içerisinde işten çıkarılmasını öngörüyor. Yıl sonuna kadar 12 bin 500 memur da açığa alınacak ve vergi sistemi yeniden yapılandırılacak.

Haberin Devamı

TRT TÜRK