Ekonomi Yunanistan'da genel grev kapıda

Yunanistan'da genel grev kapıda

Paylaş
Yunanistan'da genel grev kapıda

Kamu ve özel sektör çalışanları 'hükümetin bütçe açığının daraltılması çalışmaları çerçevesinde uygulamaya koyduğu ekonomik önlemler ile sosyal güvenlik yasa tasarısını' protesto için hayatı durduracak

Grev 23 ve 29 Haziran’da

Haberin Devamı

Yunanistan’da kamu ve özel sektör çalışanları ‘hükümetin bütçe açığının daraltılması çalışmaları çerçevesinde uygulamaya koyduğu ekonomik önlemler ile sosyal güvenlik yasa tasarısını’ protesto amacıyla 23 ve 29 Haziran’da 24’er saatlik genel grev kararı aldı.

İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (GSEE) açıklamasında, ‘İşçilerin, hükümetin işçilere uygulamaları ve işverenlerin toplu iş sözleşmesi konusundaki uzlaşmaz tutumuyla mücadeleyi genişlettiği’ belirtilerek grev çağrısı yapıldı.

Halk yasaya karşı koyuyor

Atina’da önceki gün Omonia Meydanı’nda hükümetin ekonomi politikasına karşı protesto gösterisi düzenleyen Yunanistan İşçi Cephesi Örgütü (PAME) 23 Haziran’da 24 saat iş bırakma kararı aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Halkın büyük bölümünün itiraz ettiği yeni sosyal güvenlik yasa tasarısının 23 Haziran’da parlamentoya getirileceği bildirildi. Yunan basınında çıkan haberlere göre, emeklilik yaşının kadın ve erkekler için eşitlendiği yasa tasarısında en erken emeklilik yaşı 60 olarak belirlendi.