Dünya Yunanistan'da Sumela coşkusu

Yunanistan'da Sumela coşkusu

Paylaş
Yunanistan'da Sumela coşkusu

Trabzon'daki Sumela Manastırı'nda 88 yıl sonra 15 Ağustos'ta ayin yapılacak

Trabzon’daki Sumela Manastırı’nda 15 Ağustos’ta Ortodoks ayini için izin çıkması Yunanistan’da coşkuyla karşılandı. ToVima gazetesi, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Ortodoks dünyasının Meryem Ana gününü kutladığı 15 Ağustos’da Sumela Meryem Ana Manastırı kilisesinde, 88 yıl sonra ilk kez dini ayin gerçekleştireceğini haber verdi.

Haberin Devamı

Yunan gazetesinin haberine göre gerekli izin Kültür Bakanlığı’ndan patrikhaneye gönderildi. Gazete, başta Yunanistan olmak üzere, Avrupa, Amerika ve Avustralya’dan binlerce Karadeniz kökenli Rum’un o tarihte Sumela’ya giderek ayine katılacağını yazdı.

‘SUMELA MERKEZ OLACAK’

Ayinin ve Sumela’ya gidişin koordinasyonunu Karadenizli Rum kökenli Yunan Drama Metropoliti Pavlos üstlendi. Pavlos gazeteye, “İzin verildiğini öğrenince gözyaşlarımı tutamadım. Tarihi bir an yaşıyoruz. Sumela, Karadeniz’deki tüm Hıristiyanlar için merkezi bir nokta olacak. Meryem Ana’yı ziyaretimiz, Bartholomeos’un tarihi çabasını gölgeleyebilecek heyecanlı eylemlerden uzak kalmalı” dedi.

Geçen yıl Sumela’da ayin yapmak isteyen Yunanlı turistlere izin verilmeyince olaylar çıkmıştı. Kültür Bakanlığı, Ermeniler için büyük önemi bulunan Van’ın Akdamar Adası’ndaki kilisede de yılda bir kez dini ayin yapılmasına izin vermişti.

Haberin Devamı

Taki BERBERAKİS