Ekonomi Yunanistan'da vergi tepkisi

Yunanistan'da vergi tepkisi

Paylaş
Yunanistan'da vergi tepkisi

Yunanistan'da, hükümetin yeni çevre politikası çerçevesinde motorlu taşıtlara getirilen yüksek vergiler araç sahiplerinin sert tepkisine yol açtı

Yunan basın-yayın organları, daha çok eski model otomobilleri hedef alan ve 2009 yılı sonuna kadar ödenmesi gereken yüksek vergileri karşılamakta güçlük çeken araç sahiplerinin otomobillerinin plakalarını iade etmek için vergi dairelerinde "uzun kuyruklar oluşturduğunu" duyurdular.

Gazeteler, "Harç parasının otomobilden daha pahalı olduğunu" belirttikleri haberlerinde, vergi yasasının açıklanmasından sonra iade edilen otomobil plakalarının sayısının 150 bini aştığını kaydettiler.

Bu arada, Yunanistan Tüketiciler Derneği (İNKA), Danıştaya yaptığı başvuruda, hükümetin bu uygulamasını "haksız ve yasa dışı" olarak nitelendirerek, iptalini istedi.

Yunanistan’da, motorlu taşıtlara getirilen yeni vergi yasası, 10 yaşından büyük olan ve büyük silindir hacmi bulunan araçlara ve şahsa ait ikinci otomobillere eskilik oranına göre yüksek harç ödenmesini öngörüyor.

Haberin Devamı