Ekonomi Yunanistan'dan vazgeçen turist Türkiye'ye gelir

Yunanistan'dan vazgeçen turist Türkiye'ye gelir

Paylaş
Yunanistan'dan vazgeçen turist Türkiye'ye gelir

Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, Yunanistan'dan vazgeçen turistlerin Türkiye'ye çekilmesi için çalışılması gerektiğini söyledi

Dünyadaki ekonomik krize rağmen Türkiye’nin turizm potansiyelinin geliştiğini aktaran Antalya’daki Ela Quality Resort Belek Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, bu sezon gelir anlamında 2008’e göre yüzde 10 seviyesinde bir artış beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Karatopraklı, Türkiye’nin rakibi olarak öne çıkan Yunanistan ve İspanya’nın 2010 yılı rezervasyonlarında yüzde 15 gerileme yaşandığına dikkat çekerek, bu ülkelerden vazgeçenlerin Türkiye’ye çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

REZERVASYONLARDA YÜZDE 15 ARTIŞ

Almanya, Belçika ve Rusya’dan yüzde 15’leri bulan rezervasyon artışı olduğunu dile getiren Karatopraklı, “Bu gelişmeler Türkiye’ye olumlu yansıyacak. Tur operatörleri uçaklarını Türkiye’ye yönlendirmeye çalışırken, biz de bunu fırsat bilerek gerekli hamleleri yapmalıyız. Buradan alacağımız pay, bize yeni ufuklar ve pazarlar açabilir. Ruslarla ilgili tur şirketleri de 2008’in üzerinde rezervasyon planladı. 2010, yeniliklere gebe olabilir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

YENİ OTELLER İSTANBUL'DA

Geçtiğimiz sezonu yüzde 80 doluluk oranıyla tamamlayan Ela Quality Resort Hotel’in bu yıl yüzde 90 doluluk hedeflediğinin altını çizen Vadi Karatopraklı, turizm alanında büyüyeceklerini de vurguladı.

Karatopraklı, “Şu anda İstanbul’da iki tane projemiz var. Bunlardan biri kesinleşti. Diğerinde ise yüzde 70’lik yol alındı. Bunlarla ilgili olarak Avrupalı yatırımcılarla da görüşüyoruz. İstanbul’da resort alanında gelişeceğiz. İlk otelimiz bir yıl içinde açılacak” dedi.