Ekonomi Yunanistan'ın yeni içkisi Rakı!

Yunanistan'ın yeni içkisi Rakı!

Paylaş
Yunanistan'ın yeni içkisi Rakı!

Yunanistan'ın yeni içkisi Rakı!

Son yıllarda rakıya yapılan yatırım Avrupa’da Yunan rakısı Uzo’yu sıkıştırmaya başladı. Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracatın arttığını söyleyen Mey İçki’nin CEO’su Galip Yorgancıoğlu, “Alman gençlerin ev partilerine ve Yunan Adaları’na girmeyi başardık. İhracatımız 4 milyon litreyi aştı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yorgancıoğlu, “Almanya’da alkol satışı yapılan 100 noktanın 68’inde rakı da raflarda yerini alıyor. Alman gençler ev partilerine giderken rakı almayı tercih ediyor. Bugün Yunanistan’daki tüm adalara girmeyi başardık. Buradaki restoranlarda garsonlar ‘Tekirdağ mı, Yeni Rakı mı’ diye soruyor. İhracatımız 4 milyon litreyi aştı. Bu rakam 6 yıl önce 1.8 milyon litreydi” dedi.

Rakı satışının yapıldığı her noktayı denetlediğini açıklayan Galip Yorgancıoğlu, denetimleri sırasında karşılaştığı ilginç hikayeleri şöyle anlattı: “Sabah marketleri gece de meyhaneleri geziyorum. Burada rakının bulunduğu yerleri ve tüketicileri gözlemliyorum. Bu denetimleri yurtdışında da gerçekleştiriyorum.

İş gezisi için Almanya’da bulunduğum bir gün markette bir Alman kızını rakı alırken gördüm. Merak edip sordum ‘Ben Mey İçki’nin yöneticisiyim. Neden rakı alıyorsun’ dedim. Biraz şaşırıp, ‘Son dönemlerde gençler arasında rakı çok meşhur. Özellikle ev partilerine giderken herkes bir içki getiriyor. Ben de sürekli rakı alıyorum’ dedi. Daha sonra nasıl içtiklerini merak ettim, ‘limon suyu ile gazozu karıştırıp içiyoruz’ cevabını verdi.”

Haberin Devamı

Hürriyet