Eğitim - Kariyer Yunus Emre Enstitüsü, Amerika'da Türkiye’yi anlattı

Yunus Emre Enstitüsü, Amerika'da Türkiye’yi anlattı

Paylaş
Yunus Emre Enstitüsü, Amerika'da Türkiye’yi anlattı

Kaliforniya Üniversitesi Irvine Kampüsü’nde uluslararası eğitim haftası kapsamında  düzenlenen "Kültürel Diplomaside Küresel Yaklaşımlar" isimli sempozyuma Türkiye’yi temsilen Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Washington DC temsilcileri katıldı

Türkiye’nin yanı sıra İtalyan Kültür Enstitüsü ve Japon Vakfı'nın da katıldığı programda kültürel diplomasinin önemi ve geleceği konuşuldu.

Türkiye’yi temsilen "Kültürel Diplomaside Küresel Yaklaşımlar" sempozyumuna katılan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) yetkilileri, enstitünün kültürel diplomasi kapsamında dünya genelinde yaptığı çalışmaların yanı sıra Türkiye’nin son dönemde insani yardım alanında gösterdiği başarılı çalışmalara dair örnekleri de katılımcılarla paylaştı.

TÜRK KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Program boyunca YEE Washington Ofisi Müdürü Halid Bulut, Türk-Amerikan ilişkilerinde kültürel diplomasi ve Yunus Emre Enstitüsü'nün önemine dair açıklamalarda bulundu. Halid Bulut, YEE ile üniversite arasında gelecek dönemde gerçekleştirilecek kültürel faaliyetlerle Türk kültürünün ABD’nin batı yakasında da tanıtılmasına katkı sağlanacağını belirtti.


Haberin Devamı