Spor Yunus Özel'in tek eksiği olimpiyat nadalyası

Yunus Özel'in tek eksiği olimpiyat nadalyası

Paylaş
Yunus Özel'in tek eksiği olimpiyat nadalyası

Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası 71 kiloda altın madalya alan milli güreşçi Yunus Özel, "2016 Olimpiyatları'nda madalya alırsam büyük hedefimi gerçekleştirmiş olacağım. Bunu da inşallah başaracağım" dedi.

Dünya Güreş Şampiyonası’nda ikinci, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda da üçüncülüğü bulunan 28 yaşındaki milli güreşçi Özel, AA muhabirine, güreşe ortaokulda beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını söyledi.

Geçen yıl Antalya’da yapılan Türkiye şampiyonasının kariyerinde adeta bir dönüm noktası olduğunu aktaran Özel, şöyle konuştu:
"Antalya’da Türkiye şampiyonasında 6-0 geriye düştüğüm maç hayatımın kırılma noktası oldu. O maçta bir puan daha verseydim şu an buralarda olmayabilirdim. Yenildiğim zaman derece yapamıyor olacaktım. Ancak o maçı 6-0’dan çevirip Avrupa şampiyonasına gitmeye hak kazandım. Avrupa’da madalyalar aldım. En sonunda da dünya şampiyonasında madalya aldım. Benim için Antalya’daki o maç dönüm noktası oldu."

Özel, kariyerinde en üst seviyeye çıkmak için mücadele ettiğini belirterek, bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Bu yıla Mersin’deki Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda altın madalyayla başladığını anımsatan Özel, "Öncelikli hedefim, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya alarak olimpiyatlara gitmek. 2016 Rio Olimpiyatları’nda madalya alırsam büyük hedefimi gerçekleştirmiş olacağım. Bunu da inşallah başaracağım" dedi.

Özel, hedefine ulaşabilmesi için federasyon ve kulübü tarafından kendisine her türlü desteğin verildiğini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı