Yaşam Yunuslar İstanbul Boğazı’nda böyle avlandı

Yunuslar İstanbul Boğazı’nda böyle avlandı

Paylaş
Yunuslar İstanbul Boğazı’nda böyle avlandı

Yunuslar İstanbul Boğazı’nda balık avlarken havadan görüntülendi. Sevimli yunuslar kimi zaman balıkları yakalamak için hızlı ve kıvrak hareketler yaparken, kimi zaman da suyun üstüne adeta dans etti

Yunusların zorlu, bir o kadar da eğlenceli balık avı mücadelesi drone ile belgesel tadında çekilen görüntüler ile kendine hayran bıraktı. Okyanusta çekilen belgeselleri andıran görüntüler İstanbul Boğazı’na çekildi.

İstanbul’un simgesi Surlar ve Ayasofya Camii manzarasında yunusların avlanma görüntüsü belgesel filmlerini aratmadı. Sekiz ve onlu gruplar halinde dolaşan yunuslar Sarayburnu açıklarına geldiklerinde balık yakalamak için hızlı ve kıvrak hareketlerle daireler çizerek balık peşine düştü.




Uzun uğraşlar veren yunusların çabaları sonuçsuz kalmadı. Yunusların zargana yakalayıp yediği o anlar ise havadan drone ile kaydedildi. Kimi zaman birbirleriyle balık yakalamak için yarışan yunuslar birbirleriyle oynamayı da ihmal etmedi.

Bir an olsun yunusların peşini bırakmayan martılar da kendilerine düşecek balığı bekledi. Yunusları gören turistler ise cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle çekim yaptı.

Ahmet Faruk Sarıkoç - Selim Bayraktar / İHA

Haberin Devamı