Gündem Yürek parçalayan istek

Yürek parçalayan istek

Paylaş
Yürek parçalayan istek

Diyarbakır'da doğuştan Epidermolizis Bülloza hastası olan 5 yaşındaki Rojin Karateke'nin el ve ayak parmakları her gün biraz daha eriyor

Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesi'nde yaşayan belediye işçisi 32 yaşındaki Mehmet Karateke ile 25 yaşındaki Aynur Karateki'nin 2 çocuğundan biri olan 5 yaşındaki kızı Rojin Karateke, doğuştan itibaren derisi ve iç organları soyulmaya başladı.

5 yıldan beri her gün gözlerinin önünde bir tarafı eriyen kızına çare bulamayan dertli anne Aynur Karateke, bu durum karşısında ne yapacağını şaşırdı. Küçük kızın tüm vücudunu saran yaralar ağırlaşınca Rojin'in el ve ayakları da eridi.

Çaresizlik içerisinde elbiseleri vücüduna yapışan Rojin'in annesi Karateke, "Elbiseleri makasla kesip çıkarmak zorunda kalıyorum. Elbiselerinin bazı parçaları vücuduna yapışık kalıyor. Her seferinde, 'anne nolur canımı acıtma, ben sana ne yaptım canımı acıtıyorsun' demesi yüreğimi dağlıyor" dedi.

"BENDEN EL VE AYAK PARMAKLARIMI İSTİYOR"

Kızını imkansızlık nedeniyle Diyarbakır dışındaki hastanelere götürememekten yakınan anne Karateke, gözyaşları arasında şunları söyledi: "Her elbisesini değiştirdiğimde, kızım ona acı çektirdiğimi düşünüyor. Okula gitmek istiyor, benden el ve ayak parmaklarını istiyor.

Tüm bu isteklerine karşılık veremiyorum. Yemek yiyemiyor, diğer çocukları görünce oynamak istiyor, yapamadığı için de ağlıyor. Yemek yiyemiyor ağzı yara ve sadece mama ile besliyoruz. O acılar içinde kıvrandıkça benim de yüreğim kan ağlıyor. Kızımı mutlu eden tek şey ise çok sevdiği İbrahim Tatlıses'ten Rojin şarkısını dinlemek."

HASTALIĞIN KESİN TEDAVİSİ YOK

Dünyanın bir çok ülkesinde rastlanılan ve birçok bilim adamı tarafından araştırılan kalıtsal bir hastalık olan epidermolizis bülloza hastalığının günümüzde henüz bir çaresi olmadığı öğrenildi.

Kesin tedavisnin olmadığını belirten uzmanlar hastalık sürecinde sadece hastanın travma bölgelerinde enfeksiyon tedavisi yapılması gerektiği bildiriliyor.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR(DHA)