Gündem Yürekler Hrant Dink için çarptı

Yürekler Hrant Dink için çarptı

Paylaş
Yürekler Hrant Dink için çarptı

Hrant Dink, üç yıl önce silahlı saldırıda hayatını kaybettiği Şişli'deki gazete binası önünde törenle anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, üç yıl önce silahlı saldırıda hayatını kaybettiği Şişli’deki gazete binası önünde düzenlenen törenle anıldı.

Halaskargazi Caddesi üzerindeki Agos gazetesi önünde bu yıl "Katili tanıyoruz, adalet istiyoruz" sloganıyla gerçekleşen tören için katılımlar başladı. Dink’in "Tek yolumuz bir arada yaşamayı savunmak olmalı. Bu yol, hem aklın, hem vicdanın gereği" sözlerinin yazılı olduğu bir pankart önünde mumlar yakılarak, karanfiller bırakıldı.

BABAMIN BÜSTLERİNİ YIKMAK İSTİYORUM

Hrant Dink'in oğlu Arat Dink, büronun penceresine çıktı ve kalabalığa bir konuşma yaptı. Yargı sürecinde yaşanan aksaklıkları anlatan Dink, "Mahkeme bizimle dalga geçmedi mi?" diye haykırdı.

Haberin Devamı

Öfkeli olduğu gözlenen Dink, "Beni görüp, kimse cam çerçeve indirmeye kalkmasın. Vakur duruşu koruyabilmek lazım. Ama ben, öfkemden cam çerçeve indirmek istiyorum. Babamın büstlerini yıkmak istiyorum. Çünkü ben büstleri değil babamı istiyorum" dedi."

"Babamın bir Yargıtay kararını anlatmak için dilinde tüy bitti diyen" diyen Dink, "Biz 100 yıl önce %20'ydik. Şimdi binde bir bile değiliz" dedi.

TÜRKÇE ERMENİCE TÜRKÜLER

Törene katılanların, Türkçe ve Ermenice türkülerin çalındığı Agos gazetesi önündeki bekleyişi kar yağışı altında sürerken, Dink’in eşi Rakel, kızları Sera ve Delal ile oğlu Ararat’ın da Agos Gazetesine geldiği öğrenildi. Bu arada, "Ezilenlerin Sosyalist Partisi Girişimi" üyesi bir grup, Dink cinayetinin 3. yılı nedeniyle yüzlerinde Hrant Dink maskeleriyle "Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant " ve "Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek" sloganlarıyla Galatasaray Meydanı’ndan Taksim’e kadar yürüdü.

Ellerinde "Tarihle yüzleşelim", "Hrant’ın katillerinden hesap soralım" yazılı pankart taşıyan grup, Taksim Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptıktan sonra törenin gerçekleşeceği Agos gazetesine kadar yürüyüşü sürdürdü.

Haberin Devamı