Eğitim - Kariyer Yurt dışı eğitim artık liseden başlıyor

Yurt dışı eğitim artık liseden başlıyor

Paylaş
Yurt dışı eğitim artık liseden başlıyor

Geçmiş yıllarda yurt dışında eğitim; üniversite ve yüksek lisans olarak algılanırken son yıllarda bu algıda büyük değişiklikler oldu. Ebeveynler ve gençler artık yurtdışında eğitim almaya lise seviyesinde başlıyorlar

Çocuklar için yapılacak en iyi yatırım onlara iyi bir eğitim sağlamaktır. Bu düşünceden yola çıkan ebeveynler son yıllarda yurt dışında eğitime büyük önem veriyor. Çocuklarını lise çağına kadar yaz okullarında, kurslarda ve özel eğitimlerle destekleyen aileler; lise dönemine gelindiğinde çocuklarını yurt dışında okutabilmenin yollarını arıyor.

Son 3-4 yıldır aileler; yurt dışında üniversite kadar yoğun bir biçimde yurt dışında lise eğitimi hakkında araştırmalar yürütüyor ve çocuklarını yurt dışında lise eğitimi almaya yönlendiriyor. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na bu yıl lise düzeyinde öğrencilerden ve ailelerinden rekor düzeyde başvuru aldıklarını belirten IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, ailelerin bilinçlenmesinin bunda önemli rol oynadığının altını çiziyor.

Akar, “Aileler çocuklarını yurt dışında en iyi üniversitelerde okutmak istiyorlar. Çocuğun iyi bir üniversiteye girebilmesi için iyi bir liseden mezun olması önemli bir ivme yaratıyor. Aileler bunu fark ettiler ve bu sebeple yurt dışında eğitime lise çağında başlıyorlar” diye konuşuyor.

FUARA REKOR KATILIM


IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’nın her yıl binlerce öğrenciyi lise, üniversite, yaz ve dil okulu, mesleki eğitim, staj, work&travel ve sertifika programlarıyla yurt dışına gönderdiğini aktaran Akar, “Fuarımızı bu sene ‘Daha İyi Bir İş, Daha İyi Bir Maaş, Daha İyi Bir Gelecek İçin Kalk Gidiyoruz’ mottosuyla kurguladık” diyor.

Fuarda liseliler ACT sınavlarında burslu üniversite şansını yakalamaya çalışırken, beyaz yakalılar TOEFL ve IELTS deneme sınavlarında dil yeterliliklerini ölçüyor. Fuarlar, 25-26 Mart’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde, 27 Mart’ta ise Bostancı Dedeman Otel’de gerçekleşiyor.

Haberin Devamı