Eğitim - Kariyer Yurt dışına kaçış

Yurt dışına kaçış

Paylaş
Yurt dışına kaçış

Belirsiz ve güvensiz ortam nedeniyle gençler, yurt dışında eğitim almak istiyor. Yurt dışı isteğindeki en büyük artış lise düzeyinde

YAŞAR ÖZAY / POSTA EĞİTİM UZMANI

Haberin Devamı

Türkiye’nin içinde bulunduğu belirsiz ve güvensiz ortam nedeniyle giderek daha çok sayıda genç, yurt dışında eğitim almak istiyor.

Robert Kolej’de bu yıl rekor yaşandı. 196 son sınıf öğrencisinin 115’i yurtdışındaki üniversitelere başvurdu. Saint Michel Lisesi’nde mezunların yaklaşık yarısı, Notre Dame De Sion Lisesi’nde ise yüzde 70’i yurt dışındaki okullara başvurdu.

Yurtdışına giden öğrenci sayılarındaki en büyük artış ise lise düzeyinde. Türkiye’den Amerika’ya öğrenci vizesi ile lise eğitimi almak için giden öğrenci sayısı 2009’dan 2015’e kadar her yıl ikiye katlanarak arttı.

Global Vizyon Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Şirketi Genel Koordinatörü Deniz Akar, ''En büyük sebebi Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu belirsiz ve güvensiz ortam. Mezuniyet sonrası iş bulma imkânları, daha kaliteli eğitim, öğrencilerin yurtdışını tercih etmelerinin önemli sebepleri.'' dedi.

Haberin Devamı