Ekonomi Yurt dışından 800 patron Uludağ'a alıma geliyor

Yurt dışından 800 patron Uludağ'a alıma geliyor

Paylaş
Yurt dışından 800 patron Uludağ'a alıma geliyor

Rusya, Ukrayna, Irak, Azerbaycan, Ermenistan, Suriye ve Kazakistan'dan 800 işadamı 11-17 Ocak tarihlerinde Dossodossi Moda Şovu için Türkiye'ye gelecek

KİŞİ BAŞI 15 BİN DOLAR

Haberin Devamı

Rusya, Ukrayna, Irak, Azerbaycan, Ermenistan, Suriye ve Kazakistan’dan 800 işadamı 11-17 Ocak tarihleri arasında Uludağ’da bir araya geliyor. İşadamlarına Laleli, Osmanbey ve Merter’de üretim yapan 30’a yakın firmanın 2010 ilkbahar/yaz koleksiyonunun tanıtımı yapılacak. Bir hafta sürecek Dossodossi Moda Şovu kapsamında, her bir işadamının en az 15 bin dolarlık alım yapması bekleniyor.

25 FİRMA 3 BİN MODEL

Toplam alımların 12 milyon dolar olacağını söyleyen Meteor Şirketleri Grubu Başkanı Hikmet Eraslan, moda şovu için iki oteli kapattıklarını, bunun yanı sıra 1200 metrekarelik çadır kuracaklarını belirtti. Eraslan, “İlkini 5 yıl önce yaptığımız şovun 10’uncusunu yapıyoruz. Organizasyona 700’ü kadın 800 işadamı katılacak. İstanbul’dan yedi tır tekstil ürünü Uludağ’a gidiyor. 25 firma 3 bin modelini sergileyecek”.

Haberin Devamı

OCAK VE HAZİRANDA YAPILIYOR

Eraslan şöyle devam etti: “Şov sayesinde krizde durgun giden piyasalar hareketleniyor. Organizasyonu tekstil ve hazırgiyim açısından durgun aylar olarak kabul edilen ocak ve haziranda yapıyoruz. Ocaktaki fuar Uludağ, hazirandaki ise Antalya’da gerçekleşiyor. Böylece fabrikalar yeniden üretime başlıyor. Alıcılar da piyasayı tek tek dolaşmaktansa sadece buraya gelerek istedikleri ürünü alma imkanına kavuşuyor.”

1.3 MİLYON DOLAR HARCAYACAK

Meteor Şirketleri Grubu’nun şov için 1.3 milyon dolar harcadığını belirten Eraslan, 800 işadamını aileleriyle Uludağ’da bir hafta konaklatacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Harcamamıza karşılık kazancımız çok yüksek olacak. Bu insanlar zaten 10 günde bir alım için Türkiye’ye geliyor. Biz onlara tüm ürünleri bir arada sunuyoruz. Beklentimiz, her birinin en az 15 bin dolarlık alım yapması, ki bu da zor bir şey değil.”  Satfiye YUVA KİREÇCİ