Gündem Yurt dışından gelenleri avlıyorlardı

Yurt dışından gelenleri avlıyorlardı

Paylaş
Yurt dışından gelenleri avlıyorlardı

Atatürk Havalimanı'ndan takip ettikleri yolcuları, evlerinin önünde karşılayarak, yukarı çıkarma bahanesiyle bavullarını çalan 3 kadın yakalandı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali önünde pusu kuran dedektifler son 3 aydır birçok hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen 3 kadını takibe aldı. Yurt dışından gelen yolcuları kiraladıkları otomobille evlerine kadar takip ederek sözde bavullarını yukarı çıkarmaya yardım bahanesiyle hırsızlık yaptıkları iddia edilen Ekin Ö.(23), Ebru B.(19) ile Cansu Ç.(17) gözaltına alındı. Zanlıların olaylar sırasında şoförlüğünü yapan ehliyetsiz sürücü 16 yaşındaki F.B.’de direksiyon başında yakalandı.

Haberin Devamı

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen zanlıların Güngören, Esenler, Bahçelievler, şişli, Kağıthane, Kadıköy Ataşehir, Beşiktaş, Avcılar, Küçükçekmece, Esenyurt ve Bakırköy ilçelerinde aynı yöntemle 17 dolandırıcılığı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Güvenlik kameraları tarafından da görüntülenen zanlılardan Ekin Ö.’nün daha önce 19 kez gözaltına alındığı ve 4 ayrı dosyadan polis tarafından arandığı belirtildi. Zanlılardan Ebru B.’nin ise 3 suç kaydı ile 2 araması bulunuyor. Cansu Ç.’nin de emniyet müdürlüğü kayıtlarına göre 18 kez gözaltına alındığı 4 ayrı dosyadan aranması olduğu belirtildi.

Yurt dışından gelen yolcuların korkulu rüyası haline gelen 3 kadının 2011 yılı içinde gerçekleştirdikleri 17 eylemde yaklaşık 80 bin lira ile 50 bin lira değerinde de ziynet eşyası çaldıkları öğrenildi. Zanlılar paralarını çaldıkları mağdurlar tarafından teşhis edildi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye gönderildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5093","5093","201103","5093-4.jpg");