Siyaset Yurtdaş: CHP'nin isteğine şahidim
Paylaş
Yurtdaş: CHP'nin isteğine şahidim

Kapatılan DEP eski Milletvekili Sedat Yurtdaş, "CHP'nin 20 militan aday istediğine şahidim" diye konuştu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın dün Meclis'te "1999 yılında CHP bizden 20 militan aday istedi" açıklamalarına söz konusu toplantıya katılan DEP eski Milletvekili Sedat Yurtdaş'da destek verdi.

CHP'nin 1999'da itifak için adını istemediği kişiler arasında gösterilen Sedat Yurtdaş, o dönemde CHP ile yapılan görüşmeleri DHA muhabirine anlattı.

Yurtdaş, o dönemde CHP ile en az 3 görüşme yapıldığını, bu görüşmelerden birinin o dönemde CHP'nin Genel Sekreteri olan ve partinin Kürt politikasını belirleyenlerden biri olan Eşref Erdem'in evinde yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Görüşmelerden biri de şimdiki Rixos Oteli yani eski Ankara Oteli'nde yapıldı. Sırrı Sakık'ın sözünü ettiği görüşme ise artık ayrıntılar konuşulacaktı. Yani kaç kişi aday gösterilebilir diye. Çünkü o zaman bizim önerilerimizin başında mutlaka güçlü bir grup kurulması vardı.

Sakık'tan CHP ile ilgili şok iddia
Baykal: Muhatap bile kabul etmeyiz

Görüşmede bende vardım. Sayın Eşref Erdem, Sayın Baykal'n bilgisi dahilinde ve onayı ile bizimle görüştü. Çünkü önceden genel bir değerlendirme yapılmıştı.

Eşref Bey, Sırrı Sakık'ın dediği gibi Ahmet Türk için belki, ama Sırrı Sakık, Sedat Yurtdaş, Murat Bozlak ve yine partinin kamuoyanda bilinen isimlerinin olamayacağını ama onun dışında 20 militanda olsa onlarla pekala ittifak yapılarak seçime girilebileceğini söyledi."

"20 MİLİTAN KABUL EDİLSEYDİ İTTİFAK OLURDU"

DEP eski Milletvekili Sedat Yurtdaş, o zaman görüşmelerde gündeme gelen, '20 militan aday' teklifi kabul edilseydi ittifakın gerçekleşebileceğini belirterek, "Çünkü çok açık ve net konuşuldu.

Yeter ki kamuoyunda bilinmesin, orada tek ölçü tek bariyer kamuoyunda tanınabilme olarak önümüze konuldu. Biz tanınıyorduk ama onlar militanda olsa kamuoyunda bilinmedikleri için parlamentoya taşınmalarında mahsur görülmediği açıkça ifade edildi. Buna tanığım ve Sırrı Bey'in dün söylediklerinin bu açıdan tamamını doğruluyorum" dedi.

2

Haberin Devamı