Eğitim - Kariyer Yurtdışında yüksek lisans yapmak isteyenler dikkat!

Yurtdışında yüksek lisans yapmak isteyenler dikkat!

Paylaş
Yurtdışında yüksek lisans yapmak isteyenler dikkat!

YÖK yurtdışında eğitim almaya karar verenlerin ‘Denklik Birimi’ne dilekçeyle başvurup bilgi almaları gerektiğini hatırlattı

YAŞAR ÖZAY / POSTA EĞİTİM UZMANI

Bazı aracı kuruluşların, ilanlarda, reklamını yaptıkları yurt dışındaki bazı üniversitelerin YÖK tarafından tanındığını da ifade ettiklerini belirten YÖK bu tür bilgilerin onaylatılmadan doğruluğuna kesinlikle inanılmaması gerektiğini açıkladı. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının sürekli olarak değerlendirildiği belirtilen açıklamada “Daha önceki yıllarda tanınmakta olan bazı üniversiteler hakkında tanımama kararı alınabilmektedir” denildi.

Tanınmamasına karar verilen yükseköğretim kurumlarında daha önce öğrenimlerine başlayan öğrencilerin haklarının saklı kaldığı vurgulanan açıklamada “Bu nedenle, yurt dışında eğitim almaya karar verdikten sonra Yükseköğretim Kurulu Denklik Birimi'ne dilekçe ile başvurarak eğitim alınacak üniversitenin ve programın tanınıp tanınmadığı hususunda bilgi alınması gerekmektedir” denildi. YÖK uzaktan öğretim kapsamı dışında kalan yurt dışında açık, ekstern ve gıyabi öğretim gibi devam zorunluluğu bulunmayan bir eğitim-öğretim süreci sonunda alınan diplomalara ilişkin denklik başvurularının reddedildiğini de kaydetti.

Haberin Devamı