Gündem Yurtta yangın: 3 öğrenci yaralı

Yurtta yangın: 3 öğrenci yaralı

Paylaş
Yurtta yangın: 3 öğrenci yaralı

Samsun'da Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu'nda çıkan yangında, pencereden atlayan 1 öğrenciyle, dumandan zehirlenen 2 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Yangın bugün saat 12.00 sıralarında Atakum İlçesi'nde bulunan Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu'nda çıktı.

İlk belirlemelere göre saç düzleştiricideki elektrik kaçağı yüzünden çıktığı belirtilen yangın, kısa sürede yurt binasını sardı. Binadaki öğrenciler panik halinde yurdu boşaltırken, 3 öğrenci içeride mahsur kaldı.

Bunlardan 14 yaşındaki Ayşegül Akbulut 3 katlı binanın ikinci kat penceresinden atlayarak kurtuldu. Mahsur kalan 17 yaşındaki Özlem Çakan ile 16 yaşındaki Zeynep Binici ise itfaiye ekipleri tarafından alevler arsından çıkarıldı.

Yangın yarım saat içinde kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen ve sağlık durumları ciddi olan Özlem Çakan ve Zeynep Binici ambulansla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Pencereden atlaması sonucu bacağında kırık bulunan Ayşegül Akbulut da Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Yurt binasındaki yangında görüntü almak isteyen basın mensuplarına da polis müdahale ederken, yangının çıktığı Kız Yetiştirme Yurdu'nun yakınındaki Erkek Yetiştirme Yurdu'ndan gelen erkek öğrenciler de tekme tokat saldırarak fotoğraf makinaları ve kameralara zarar verdi. Yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN (DHA)