Ekonomi Yürütme durduruldu Ağaoğlu otelini açtı

Yürütme durduruldu Ağaoğlu otelini açtı

Paylaş
Yürütme durduruldu Ağaoğlu otelini açtı

Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ'daki otelini yeniden hizmete sundu

7 ay kapalı kaldı
Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Çevre Bakanlığı’nın Uludağ 1’inci Bölge’deki turizm planı değişikliği çerçevesinde tahsis ve işletme izni 7 ay önce iptal edilen Ağaoğlu My Resort otelini yeniden açtı.

Bakanlığın izin iptali kararı aleyhine İdare Mahkemesi’nde dava açan Ağaoğlu Grubu, çarşamba günü çıkan izin iptali hakkındaki yürütmeyi durdurma kararının ardından Uludağ’daki otelini yeni sezona hızlı bir şekilde hazırlayarak dün açılışını yaptı.

Bir günde hazırlandı
Ali Ağaoğlu, otelin açılışı nedeniyle düzenlediği toplantıda pazartesi günü Bursa Valisi Şahabettin Harput’un kendisini arayarak oteli açması yönünde istekte bulunduğunu belirtti.

Ağaoğlu, “Çarşamba günü çıkan yürütmeyi durdurma kararının ardından, bir günde oteli hazırlattım. Bu sezonu açıyoruz. Mahkeme kararı Orman Bakanlığı’nın haksız bir uygulama yaptığını ispat etti. Yıkılacaksa tekrar yıkıp milyonlarca dolar yatırım yapmaya hazırım. Ama bu bir plan dahiline olmalı” dedi.

Uludağ Bursa’dan yönetilsin

Çevre ve Orman Bakanlığı’nda bulunan Uludağ bölgesindeki imar yetkisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devrinin gerçekleştiğini dile getiren Ali Ağaoğlu, planın hazırlama yetkisinin de yeni Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Uludağ Ankara’dan değil Bursa’dan yönetilmeli” diyen Ali Ağaoğlu, bu konuda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yoğun olarak çalıştığını sözlerine ekledi.

Kanunsuz iş yapmadım

Orman Bakanlığı’nın plan konusunda 7 ay önce çalışmaya başladığını ifade eden Ağaoğlu şöyle konuştu: “Çözüm değil çözümsüzlük getirecek proje ortaya kondu. Mahkeme kararı da Orman Bakanlığı haksız bir uygulama yaptığını ispat etti.

Bakanlığın planı, yatırımcıların isteklerini hiçe sayıyordu. Ben de buna tepki olarak otelimi kapattım. Ancak yasal bir zemine oturunca açma kararı aldım. Ben kanunsuz hiçbir şey yapmadım, suçlu duruma düşecek bir çalışma yapmadım.”

Sibel ERAY/BURSA

2

Haberin Devamı