Gündem Yürüyüşünden yakayı ele verdi

Yürüyüşünden yakayı ele verdi

Paylaş
Yürüyüşünden yakayı ele verdi

Güvenlik kamerasında yüzü görünmeyen ancak içe doğru bastığı belirlenen kadın hırsız, yürüyüşünden yakalandı

İzmir’in çeşitli ilçelerinde 19 ayrı evden kapı kilit göbeklerini sökerek hırsızlık yapan şebeke, kadın hırsızın güvenlik kameralarından tespit edilen farklı yürüyüş stilinin takibiyle yakalandı. Kentte kapı kilitlerinin göbekleri sökülerek çok sayıda evden hırsızlık yapılması polis ekiplerinin harekete geçirdi.
Son olarak Karşıyaka ilçesindedeki hırsızlık olayının ardından bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelilerin eşkalini belirledi.

Haberin Devamı

Kameralardan tespit

Yüzlerin tam olarak görülmeyen hırsızlardan kadın olanın farklı bir stilde yürüdüğü ve sol ayağını içeri doğu bastığı görüntülerden fark edildi. Çalışmalarını bu yönde sürdüren polis, geçen cuma günü saat 22.00 sıralarında Çankaya Gazi Osmanpaşa Bulvarı üzerinde durumlarından şüphelendikleri biri kadın iki kişiyi takibe aldı.

Takip sırasında, kadının ayağını kamera görüntülerindeki kişi gibi bastığını fark eden polisler, taksiye binmeye çalışan iki kişiyi yakaladı. Yapılan kimlik kontrollerinde erkek şüpheli 28 yaşındaki Ü.A.’nın üzerinden Şirinyer semtinden çalındığı belirlenen tabanca ile sahte kimlik çıktı.

Aile gibi giriyorlardı

Şüphelilerden 23 yaşındaki kadın E.Ö.’nün, doğuştan sol ayağını içe doğru basarak yürüdüğü öğrenildi. E.Ö.’nün ifadesinde, biri henüz yakalanamayan iki erkek şüphelinin kendisine zorla hırsızlık yaptırdıklarını, girdikleri apartmanlarda aile ya da sevgili görünümü vererek şüphe çekmediklerini söylediği öğrenildi.

Hırsızların, çaldıkları ziynet eşyasını da Kemeraltı Çarşısı’nda anlaşmalı oldukları kuyumculara sattıkları belirlendi. 15 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan Ü.A. ile E.Ö. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

TAYLAN YILDIRIM İzmir DHA