Yaşam Yuttuğu iğne kalbine saplandı

Yuttuğu iğne kalbine saplandı

Paylaş
Yuttuğu iğne kalbine saplandı

Muş'ta farkında olmadan yuttuğu iğneyle bir hafta yaşayan kişi, Erzurum'da yapılan kalp ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu

Muş’ta çiftçilik yapan Hasan Yılmaz göğüs ağrısı, yutma güçlüğü ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Burada yapılan tetkikte akciğer enfeksiyonu teşhisi konulan Yılmaz, uygulanan tedaviye rağmen sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Kalp damar cerrahisinde yapılan muayenede kalbinde metal parça olduğu tespit edilen ve kalbinde kanama olan Yılmaz, Doç. Dr. Bilgehan Erkut ve Dr. Ahmet Aydemir’in yaptığı ameliyatla, yeniden sağlığına kavuştu.

Evli ve üç çocuk babası Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalbinden göğsüne doğru ağrı hissettiğini, bu nedenle doktora gittiğini belirterek, "Muş Devlet Hastanesi’ne gittim. Beni buraya sevk ettiler. Burada ameliyat oldum. O iğneyle bir hafta yaşadım. Sanırım sulu bir yemek yemiştim, tam hatırlamıyorum. İğnenin ne zaman geçtiğini bilmiyorum. Belki de çok önceden beri vardı" diye konuştu.

'BU ÖZEL BİR DURUM'

Yemek borusundan kalbe geçen iğneyi ameliyatla çıkardıklarını anlatan Erkut, "Hastamız yoğun bakımda takip edildikten sonra sağlığına kavuştu. Daha önce böyle bir vaka görmedik. Ahmet Beyle ameliyatı gerçekleştirdik. Araştırmamızda, yemek borusundan direkt iğnenin gidip kalbi deldiği herhangi bir vakaya rastlamadık. Bu ilk ve özel bir durum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ameliyatın bir saat kadar sürdüğünü belirten Erkut, şöyle devam etti: "Tabii kanın birikimi, kalbe baskı yapması hayati tehlike oluşturuyordu. Göğüs kafesini açarak yaptık bu işlemi. Çünkü oradaki dokuları tamir etmek, kanı boşaltmak kolay geldi. Hasta buraya geldiğinde durumu ciddiydi, tansiyonu 5-6 civarındaydı. İğneyi çıkardıktan sonra sağlına kavuştu. İğne normal filmlerde belli değildi, tomografide beyaz bir metal parça olarak gördük."

AA