Yaşam Yüz kremlerini doğru uyguluyor musunuz?

Yüz kremlerini doğru uyguluyor musunuz?

Paylaş
Yüz kremlerini doğru uyguluyor musunuz?

Yanlış hareketlerle uyguladığınız yüz kremlerinden fayda göremezsiniz. Peki siz yüz kreminizi nasıl uyguluyorsunuz? Doğru hamleler ile mi yoksa yanlış mı? İşte cevabı...

Cildin nemsiz kalması, dış etkenlere karşı kalkansız kalmasıdır. Mutlaka sabah akşam cilt temizlenmeli ve kaliteli bir ürünle dayanıklığı artırılmalıdır.


Kremi uygun şekilde sürün!


Kremleri doğru hareketlerle sürün. Bu konuda bir cilt bakım uzmanından yardım alabilirsiniz. Lenf bezlerinin dizilişine ve yer çekimine göre şekillendirilmiş parmak hareketleri, krem içeriğinden maksimum faydalanmanızı sağlar.

Krem ambalajlarını temiz tutun



Kremlerinizin hijyenine önem verin. Doğru saklama koşullarında muhafaza edin. Yıllarca dolabın bir köşesinde kalmış ürünler hem bakteri üretir, hem de içeriğindeki aktif maddeler, etkinliğini kaybeder. Bu sebeple aldığınız ürünü temiz ellerinizle açın ve temiz cildinize tatbik edin.

AyrıcaCildiniz için ayda bir, uzmanın, bilinçli bir şekilde lenf bezlerini dikkate alarak yapacağı cilt bakımı, aynı şekilde cildinizi canlandıracaktır.

Hamam ve kese çok önemli



En çabuk yaşlanan alanlar, burun ve dudak bölgesidir. Yaz kış bu gölgelere koruyucu sürmeyi ihmal etmeyin. Geleneksel hamam kültürümüz içinde yer alan kese uygulaması ve maske cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Lütfen genç bir kızınız varsa, ona bakım yapmayı öğretin.

Cilt tipine ve yaşına uygun ürünlerle cildin korumasını sağlamak sağlıklı bir cilt için çok önemli.

Haberin Devamı