Yaşam Yüz şekline göre mücevher seçimi

Yüz şekline göre mücevher seçimi

Paylaş
Yüz şekline göre mücevher seçimi

Gelişigüzel seçilip takılan mücevher kadını güzel ve şıkgöstermiyor, aksine varolan kusurlarını ortayaçıkarabiliyor. Ne de olsa her mücevher her yüz tipineyakışmıyor. Yüz şeklinize uygun mücevherlerin hangileriolduğunu bilmek istemez misiniz?

Hangi kadın mücevherden hoşlanmaz ki? Ve hangi kadın, hangi mücevherin yüz tipine yakışacağını bilir ki?.. Mücevheri severiz, takmaya bayılırız ama pek azımız yüzümüze hangi mücevherin gideceğini biliriz. Oysa doğru mücevher takarsanız ifadeniz dengelenir, yüz şekliniz istediğiniz gibi algılanır. Yapmanız gereken, hangi yüz şekline sahip olduğunuzu bulmanız: Yuvarlak, oval, kare veya kalp.

Haberin Devamı

Bunu öğrenmek için aynaya büyük bir oval çizin, yüzünüz bu ovalin dışına taşmışsa yuvarlak yüz yapısına, bu ovale sığıyorsa oval yüz yapısına, sadece çeneniz ovalin dışında kaldıysa kalp yüz yapısına, köşeler dışarıda kaldıysa kare yüz yapısına sahipsiniz demektir. Şimdi gelelim Lizay Pırlanta’nın tasarımcılarının önerilerine:

Oval yüz yapınız varsa çok şanslısınız demektir, çünkü size her tür küpe ve kolye yakışır. Kalp kesim taşlı küpeler, çiçek şeklinde tasarımlar, yuvarlak şekilli küpeler sizin için ideal. Kolye seçiminde ise çok uzun olmayan, küçük sallantılı tasarımları kullanmanız doğru tercih olur.

Yuvarlak yüz yapınız varsa asla daire şeklinde küpe kullanmayın. İçinde toplar olan tasarımlar ya da içi içe geçmiş yuvarlaklar da sizin için uygun olmaz.

Haberin Devamı

Sizin için en doğru tasarım damla ya da markiz kesimlerdir. İnce ve uzun modeller yüz şeklinizi dengeleyecektir. Kolye için de uzun tasarımlardan şaşmayın. Özellikle boyundan göğüse doğru tek sallantısı olan kolyeler yuvarlak yüzlere çok yakışır.

Kare yüz yapısına sahip kişiler erkeksi bir görüntüyü yansıtırlar. Bu görüntüyü yumuşatarak daha feminen hale getirmek için çiçekli, iç içe geçmiş daire şeklinde ve bol sallantılı küpeler birebirdir.

Kalp şeklinde yüz yapısına mı sahipsiniz?

Uzun olan çenenizin görüntüsünü yumuşatmak için damla kesim küpelerden şaşmayın. Bir de mutlaka kalın ve boynunuza yapışacak sallantısı olmayan kolyeleri takın.

(17.11.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)