Rauf Tamer Yüzde 49.9
HABERİ PAYLAŞ

Yüzde 49.9

Haberin Devamı

Tuğrul Türkeş’in Hürriyet’te Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajı okudum. Orada çok çarpıcı bir bölüm var. Diyor ki Türkeş: - Yüzde 49.9 seçimi kazandırır ama referandumu kaybettirir. Gerçi bilinen bir şeyi söylüyor ama neden söylüyor? “Bahçeli, kurt bir politikacıdır” tamam da Türkeş ondan aşağı bir kurt mudur?


Belli ki Türkeş, Salt AK Parti oyları’nı hesaba katıyor. MHP oylarını referandumun dışında tutuyor. Hatta, MHP’nin durup dururken başka bir partiye jest yapmasını şüpheli bir durum olarak görüyor... Biraz daha gayret etse diyecek ki: - Bahçeli, acaba tuzak mı kuruyor? Hayır, bunu demiyor. Türkçesi mükemmeldir. Kelimeleri iyi seçiyor. Kaldı ki çok terbiyeli bir insandır. AK Parti’yi -sadeceikaz etmekle yetiniyor.


Tabii... Siyaset bu. Nezaket için yapılmaz. “3-4 ay sonra hangi sürprizler doğar” bilinmez. Ne var ki, bilinen tek şey Bahçeli’nin dürüstlüğüdür. Yaygın kanaat: - Bahçeli, kandırmaz. - Bahçeli, adam satmaz. - Bahçeli, sözünden dönmez. Doğrudur. Sırf anayasal bir ucube gündemden kalksın diye öne atılmıştır ama sonradan kendi tabiriyle “makul ve müspet” bulduğu bir taslak için, angajmana girmiştir. “Mecliste hangi tür oy verirse, referandumda da o yönde oy vereceğini” söylemiştir. Toplamı 49.9 mu eder?


Bunları en iyi Türkeş bilir. Fakat yine de ihtiyatlı ve uyanık olmak gerektiğini vurguluyor galiba. Hatta bir AK Parti - MHP koalisyonu’nu, teminat olarak görüyor. Bir itirazım yok... Yeni bir MC görüntüsü vermediği sürece, hiç sakıncası da yok. Lakin: “karşılığında bir şey koparıp almak” Bahçeli’nin mizacına uygun değil ki... Velhasıl çok hoş bir röportaj okudum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder