Spor Yüzde 80 Juventus, yüzde 100 kriz

Yüzde 80 Juventus, yüzde 100 kriz

Paylaş
Yüzde 80 Juventus, yüzde 100 kriz

Mancini, Tuttosport'a röportaj verdi, Devler Ligi'nde Aslan'ın gruptan çıkma şansı sorulunca, “Yüzde 80 Juventus” dedi. Turu geçmek için İtalyanlar'ın daha şanslı olduğunu ileri süren Galatasaray'ın hocası, transfer beklentisi hakkında bir de Pirlo mesajı gönderdi

Galatasaray’da Fatih Terim sonrasında göreve gelen, ancak uyum sürecinde üst üste kötü sonuçlar ve sakatlık problemleriyle uğraşıp, Türkiye ve Devler Ligi’nde sıkıntılı bir noktada bulunan Mancini, Tuttosport’a röportaj verdi, gündem olacak mesajlar gönderdi. O mesajların içinde hiç şüphe yok ki en çarpıcısı Sarı-Kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi’ndeki geleceği ile alâkalı olanıydı. İtalyan hoca, gruptan çıkma şanslarıyla ilgili soruya, “Turu geçme şansı açısından Juventus’un şansı yüzde 80” yanıtını verdi. Bu görüşünü, “2 maçta da sadece kaybetmemeleri onlar için yeterli olacak” sözleriyle destekleyen Mancini, her şeye rağmen pes etmek gibi bir durumlarının olmayacağının da altını çizdi. Aslan’ın yılın ilk dönemlerinde Real Madrid’i 3- 2 mağlup ettiğini hatırlatan İtalyan teknik patron, “Bundan sonrası için taraftarlarımızın da desteğine çok ihtiyaç duyacağız” vurgusunu yaptı.

6-1 HATIRLATMASI!


Mancini röportajda, Devler Ligi’ne handikaplı başlangıcın planları bozduğunu, ligde de Fenerbahçe’nin 9 puan gerisinde kalındığı için kendileri adına Ocak ayında yepyeni bir yarışın başlayacağını kaydetti.

Transfer soruları da soruldu ünlü çalıştırıcıya. Galatasaray’ın hocası, adı Beşiktaş ile anılan Pirlo konusunda samimi konuştu: Ben dahil her antrenör onu ister. Bunu çekinmeden söylüyorum. Fiziği ne durumda olursa olsun o beyniyle oynuyor.

YÜZDE 100 KRİZ


Mancini’nin sözleri için taraftarlar, “Hoca böyle düşünür ve söylerse oyuncuları nasıl motive eder?” diyerek tepki koydu. Türkiye ve Avrupa’da fark yaratsın beklentisiyle göreve getirilen Mancini’nin 2 kulvarda da motivasyon düşürücü çıkışından yönetim de rahatsız...

Ülkesinin medyasına röportaj verip, kendisi açısından, ‘realist’ ifadeler kullanan Mancini’nin açıklamaları Türkiye’de ve özellikle de Galatasaray taraftarları arasında tepkiyle karşılandı. İtalyan hocanın, ‘Yüzde 80 Juventus’ değerlendirmesi, sosyal medyada ve haber sitelerinde büyük ilgi gördü. Taraftarlar, “Böyle düşünebilir, gerçeğe yakın durum da bu olabilir ama bir teknik adam bunu söylerse kendi oyuncularını şimdi nasıl motive eder?” noktasında birleşti. Mancini’nin sözlerinin yönetim bazında da şaşkınlık yarattığı gelen haberler arasında. Fatih Terim ile yaşanan problemlerin ardından İtalyan hocayı hem yeni bir soluk olması hem de Türkiye ve Avrupa’da fark yaratması için göreve getiren Cim Bom’un kurmayları, özellikle taraftar bazında oluşabilecek negatif havadan tedirgin.

HAVLU ATARSA...


Hatta bu röportaj yayınlanmadan bile kulislerde daha da fazlasının konuşulduğu Galatasaray’a yakın gazetecilerin kulağına kadar ulaşmış durumda. “En yakın çalışma arkadaşından bile 5 dakikada vazgeçer” diye tanımlanan Aysal’ın kötü senaryo halinde Mancini’yi de gözden çıkarabileceği iddialar arasında. Kötü senaryo ise Cim Bom’un Mancini’nin de dediği gibi (!) gruplardan çıkamaması, ardından Sivas ve Kasımpaşa maçlarında yaşanabilecek olası kayıplarla 9 puanlık zirve farkının uçuruma dönüşmesi.

Haberin Devamı