Spor Yüzme Milli Takımı kafilesi Berlin'e gitti

Yüzme Milli Takımı kafilesi Berlin'e gitti

Paylaş
Yüzme Milli Takımı kafilesi Berlin'e gitti

Türkiye Yüzme Milli Takımı kafilesi, 32. Avrupa Şampiyonası için Berlin'e gitti.

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Europa-Sportpark’ta organize edilen şampiyonaya katılacak Fernando Jose Canales, Hakan Eskioğlu, Erkan Mutlu, Ali Özüak ve Levent Camuşcuoğlu antrenörlüğündeki Yüzme Milli Takımı’nda sporcu olarak Alpkan Örnek, Ayşe Ezgi Yazıcı, Doğa Çelik, Doruk Tekin, Ediz Yıldırımer, Gizem Bozkurt, İskender Baslakov ve Nezir Karap yer alıyor.

Şampiyonada açık su, senkronize, dalış ve yüzme olmak üzere 4 ayrı kategoride yarışmalar düzenleniyor. Türkiye şampiyonada, 8’i yüzmede olmak üzere 18 sporcuyla yarışıyor. Türkiye’nin yer aldığı senkronize yüzme müsabakaları devam ederken, yüzme yarışları ise 18-24 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Bozdoğan: "Hedefimiz yarı final ve final yüzmek"

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, Türkiye’de yapılan derecelerin ve kırılan rekorların Avrupa Şampiyonası’nda madalya almaya yetmediğini aktararak, "Hedefimiz, yarı final ve final yüzmek" dedi.
Yolculuk öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bozdoğan, gelecek seneden itibaren Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya için yüzmeye başlayacaklarını belirterek, "Yapmış olduğumuz planlamalarda madalya hedeflerimizi 2015 temmuz ayı olarak belirledik. Önümüzdeki yıl madalya serüvenimiz başlayacak. Yüzme, uzun soluklu bir spor. Sabretmek lazım. Umarım gelecek temmuzdan sonra Türk yüzmesi her Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda madalya için mücadele edecek" diye konuştu.
Bozdoğan, Türkiye’de yüzme sporunun iyi yolda olduğunu vurgulayarak, "Yurt içi ve dışında uyguladığımız projeler var. Bunun da sonuçlarını almaya başlayacağız. Uzun yıllar sistemsiz bir şekilde giden federasyonun artık projeleri var. Antrenörlerimiz devamlı seminerlere katılıyor ve kendilerini geliştiriyor. Artık 2015’te dünyaya sesimizi duyurmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Yıldırımer ve Çelik

Milli yüzücü Ediz Yıldırımer, Avrupa Şampiyonası’na iyi bir ekiple gittiklerini anlatarak, "İyi bir hazırlık döneminden geçtik. Geçen haftaki Türkiye Şampiyonası’nda da kendimizi test ettik ve durumumuzu gördük. Kendimize güvenirsek, çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırımer, yapılan yatırımların yakın zamanda meyvelerini vereceğini kaydederek, "Federasyonun, devletin ve sponsorlarımızın desteğiyle Türk yüzmesinde ciddi bir atak var. Ama bunların en başında çalışmak lazım. Bunların meyvelerini de yıllar geçtikçe daha iyi alacağız" şeklinde konuştu.

Ay-yıldızlı sporcu Doğa Çelik ise geçen hafta yapılan Turkcell Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası’nda iyi bir performans gösterdiğini dile getirerek, "Geçen haftaki Türkiye Şampiyonası’nda 200 serbestte Türkiye rekorumu geliştirdim. Bütün hedefimiz bu Avrupa Şampiyonası’ydı. Onun için Berlin’de Türkiye rekorunu geliştirmek ve finale kadar çıkmak istiyorum. Takım olarak çok iyi başarılara imza atacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı