Gündem Yüzmeyle yaşama tutundu

Yüzmeyle yaşama tutundu

Paylaş
Yüzmeyle yaşama tutundu

Tren kazası sonucu sağ bacağını diz kapağından sol bacağını da bilek altından kaybeden 14 yaşındaki Berkay Akyol yaşama yüzmeyle tutundu

Eskişehir’de geçen yıl bisikletiyle demiryolunun karşısına geçmek isterken manevra yapan Toros Ekspresi’nin altında kalarak sağ bacağını diz kapağından, sol bacağını da bilek altından kaybeden 14 yaşındaki Berkay Akyol, 4 ayda 24 ameliyat geçirdi. Yaşam savaşını kazanıp hastaneden taburcu edilen Berkay, kapalı havuzdaki yüzme kurslarına katıldı. Yüzme ile hayata tutunan Berkay, hedefinin milli takım girmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Tedavisinin tamamlanmasından sonra hastaneden taburcu olan Berkay hayata küsmedi, yaşadığı kötü günleri unutmaya çalıştı. Berkay, yüzme antrenörü Barış Özgü’nün gözetiminde Gençlik ve Spor Hizmetleri’nin Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu’nda çalışmalara başladı.

YÜZME SOSYAL VE FİZİKSEL GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Haftanın 5 günü Berkay Akyol’a yüzme eğitimi verdiğini belirten antrenör Barış Özgü şöyle konuştu:

"Berkay ile tanıştığımızda onunun tren kazasında iki ayağını kaybettiğini öğrendik. Bir dizi ameliyatlar geçirmiş. Azimli bir çocuk. Sosyal ve fiziksel yönden gelişimini sağlamak amacıyla kendisini egellilerle yönelik olarak düzenlediğimiz yüzme kurslarına katılmasını önerdik. Berkay da çok olumlu baktı. Zaten spor altyapısı bulunuyordu. Kaza öncesinde masa tenisi ile ilgili çalışmaları ve yüzme altyapısı da vardı. Şimdi bu yüzme altyapısını geliştirerek Berkay’ı bedensel engellilerde Türkiye çapında milli takıma göndermek istiyoruz. Berkay’ın özellikle fiziksel ve sosyal gelişimine yüzme büyük faydası olacak. Türkiye genelinde bedensel engellilerde yeni bir yapılandırmaya gidildi. Dolayısıyla Berkay gibi gençleri bu yapılandırma içerisinde spora ve topluma kazandırma amacıyla, Eskişehir’de bu yapılandırmayı kuvvetlendirmek istiyoruz. Berkay da bizim bu konuda ilk başlangıcımız olacak. Bedensel engellilerde spor yapmak isteyen, özellikle yüzme sporunu tercih edenleri havuzumuza bekliyoruz."

Haberin Devamı

ELLERİYLE KALKIP KENDİNİ HAVUZA BIRAKIYOR

Akyol "Uzun süre tedavi gördüm. Şu an yüzme kursuna gidiyorum. Yüzmeyi seviyorum, eğlenceli bir spor. Milli takıma girmek istiyorum. Okuluma da seneye devam edeceğim. Yüzmek çok güzel. Tüm engellilere yüzmeyi tavsiye ediyorum" dedi. Berkay Akyol, Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu’nda iki elini havuzun kenarına koyup bacaklarını havaya kaldırdıktan sonra kendini havuzun sularına bırakıyor ve yüzüyor. Berkay’ın bu hareketi salonda bulunanlardan ilgi görüyor.

24 AMELİYAT GEÇİRDİ

Oğlunun tren kazasından sonra yaşamdan kopmadığını ifade eden 2 çocuk annesi Hülya Akyol, "Kaza, geçen yıl 24 Ağustos’ta meydana geldi. Berkay, gece arkadaşında kalmak için gitmişti. Fikir değiştirip eve gelmek istemiş. Karşı mahalleden bizim tarafa geçmek için de sadece o geçidimiz var. Treni fark etmemiş. Manevra sahasıydı orası. Manevra yaparken gece olduğu, ışıkları olmadığı için fark etmemiş. Hani onlar da belirli bir ışık ve bir sinyal de vermedikleri için kaza oldu. 4 ay hastanede kaldık, ameliyatlarımız oldu, 24 kere ameliyata girdi. Şimdi bu durumdayız. Allah’ımıza şükürler olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

HİÇBİR ZAMAN YIKILMADI

Berkay’ın geçen yıl Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu'nu bitirdiğini, Eskişehir Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü için ön kaydını yaptırdığını ancak kaza nedeniyle okula gidemediğini anlatan anne Hülya Akyol, "Berkay ilköğretim okulunu bitirmişti Atatürk Meslek Lisesi’ne ön kaydını yaptırmıştık. Nasip olmadı. Şimdi tekrar Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne yaptıracağız. Kazadan bu yana daha senemiz dolmadı. Benim oğlum çok azimli. Hiçbir zaman yıkılmadı da. Bu bizi daha çok memnunun etti" dedi.

Haberin Devamı

DHA-Eyüp KELEBEK-Varol ALKILIÇGİL