Gündem Yüzyıldır böyle yağmur görülmedi

Yüzyıldır böyle yağmur görülmedi

Paylaş
Yüzyıldır böyle yağmur görülmedi

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, son 24 saatte Bursa'da görülen yağışın yüzyıldan beri görülmediğini söyledi

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, 12 Ekim'de yaptıkları meteorolojik değerlendirmede, Marmara ve Kuzey Ege’de başlayacak yağışların İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Bolu, Zonguldak, Düzce, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere zamanla Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu bölgelerinde yağışlara neden olacağı tahmininde bulunduklarını hatırlattı.

Çağlar, tahminleri doğrultusunda yağışların, Marmara’nın güneydoğusunda şiddetli olmak üzere İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli olduğunu kaydetti.

BURSA'DA SEL ALARMI

Son 24 saatte Bursa merkezde metrekareye 114.8, Bilecik’te 92.0, Nallıhan’da 86.2, Beypazarı’nda 68.0 kilogram yağış düştüğünü ifade eden Çağlar, bu yağışların tekerrür periyodunun 100 yılın üzerinde olduğunu, bu yağışların istasyonların kuruluşundan bu yana ölçüm süresi içinde kaydedilen en yüksek değerler olduğunu bildirdi.

"YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK"

Bugün tüm yurdun yağışlı geçeceğini bildiren Çağlar, yağışların Marmara, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Kayseri, Erzincan, Tunceli çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Kıyı Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın, Manisa, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini belirtti.

Yarın da tüm yurtta yağışların devam edeceğini vurgulayan Çağlar, yağışların Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Antalya, Isparta, Burdur ile Adana’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini kaydetti.

Cumartesi günü ise Güneydoğu Anadolu’nun batısı dışında tüm yurtta havanın yağışlı olacağını bildiren Çağlar, yağışların Kıyı Ege ile Çanakkale, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini ifade etti.

Hava sıcaklığının ise yarın batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağını, kuzeydoğu bölgelerde ise 2 ila 4 derece artacağını bildiren Çağlar, hafta sonunda mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceğini bildirdi.

Çağlar, kuvvetli yağışların oluşturacağı sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.