Gündem Zabıta-tezgahtar savaşı: 8 yaralı

Zabıta-tezgahtar savaşı: 8 yaralı

Paylaş
Zabıta-tezgahtar savaşı: 8 yaralı

Büyükçekmece'de denetim yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleriyle tezgah sahipleri birbirine girdi

Olay, Büyükçekmece Sahili 2'nci Kordonboyu Caddesi'nde saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Cadde üzerindeki yaklaşık 200 metre uzunluğundaki "Yaz Etkinliği" alanına Büyükşehir Belediyesi’ne ait zabıta ekipleri denetim yapmak için geldi. İddiaya göre, sivil zabıta ekipleri dövme tezgahı bulunan Fatih Büyüklü’den tezgahını kaldırmasını istedi.

Bu isteğe karşı çıkan Büyüklü ile zabıta memurları arasında sözlü tartışma yaşandı. Kısa süre sonra tartışmaya diğer tezgah sahipleri ile zabıtalar da dahil oldu. Ortam bir anda gerilince tezgah sahipleri ile zabıtalar birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Sahili dolduran vatandaşların şaşkın bakışları arasında zabıtalar ile tezgah sahipleri birbirlerine girdi.

Ortalığın kan gölüne döndüğü kavgada Fatih Büyüklü, Ömer Büyüklü, Erhan Dolis, Zeki Kara, Hüseyin Ala, Gökhan Gam, Evren Kuvvet ve Oğuzhan Sert çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar tedavilerinin ardından birbirlerinden şikayetçi olacaklarını belirtince Büyükçekmece Polis Merkezi’ne getirilerek ifadeleri alındı. Olaylar sırasında sahil boyunda bulunan bazı dükkanlar ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta noktasının camları kırıldı.

Haberin Devamı

ÜÇ AY ÖNCE YİNE KAVGA ÇIKMIŞTI

Büyükçekme Sahilinde bulunan "Yaz Etkinliği" alanının kontrolü bir süre önce ilçe belediyeden alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Büyükçekmece Belediyesi ise hakkını mahkeme yoluyla arayarak dava açmıştı. Yaklaşık üç ay önce de Büyükçekmece Sahilinde kurulan tezgahları kaldırmak isteyen ilçe belediye zabıtaları ile tezgah sahipleri ve büyükşehir zabıtaları arasında çıkan arbede de ikisi zabıta memuru 4 kişi yaralanmıştı.

Haber / Kamera: Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA