Gündem Zabıta topladı, yerine yenileri geldi!

Zabıta topladı, yerine yenileri geldi!

Paylaş
Zabıta topladı, yerine yenileri geldi!

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, el arabalarıyla sebze meyve satan, yol ve kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara karşı operasyon yaptı. Ancak kısa süre sonra bunların yerini yenileri aldı

Büyükşehir Belediyesi, seyyar satıcılara yönelik işgal şikayetinin en çok yaşandığı Basmane semti Anafartalar Caddesi’nde, el arabalarıyla sebze ve meyve satan, yayalara ait yolları, kaldırımları işgal eden, trafiği aksatan seyyar satıcılara karşı operasyon yaptı. Ekipler satılan ürünler ile el arabalarını topladı. Satıcılar ise mallarını vermemek için zabıtalara direndi, sözlü tartışmalalar yaşandı. Zabıta ekiplerinin caddeden ayrılmasının ardından, daha birkaç dakika geçmeden, kaldırılanların yerlerine yeni seyyar satıcılar gelip arabalarını koydu.

Haberin Devamı

Semt halkı ve esnafı, zabıtanın her operasyonun ardından bu görüntülerin yaşandığı belirterek "Seyyar satıcılara karşı verilen mücadeledeki başarı kısa sürüyor. Toplanıp götürülen seyyar satıcı arabalarının yerine anında yenilerini geliyor. Bu soruna köklü bir çözüm bulunmalı" dedi.