Yaşam Zabıtaya kızıp ekmek fabrikasına ortak oldu

Zabıtaya kızıp ekmek fabrikasına ortak oldu

Paylaş
Zabıtaya kızıp ekmek fabrikasına ortak oldu

Tokat'ta, zabıtanın terasta ekmek pişirmesine izin vermemesine kızan Ayten Sevim isimli kadın, ekmek fabrikasına ortak oldu

Tokat'ta yaşayan 46 yaşındaki Ayten Sevim, 17 yıldır evinin teras kısmında ürettiği ekmeğe zabıtaların izin vermemesi üzerine, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir ekmek fabrikasına ortak oldu.

Haberin Devamı

ZABITA EKİPLERİ EVİNE GELDİ

Tokat'ta Seyit Necmettin Mahallesi'nde yaşayan Ayten Sevim, 17 yıl önce komşusunun tavsiyesiyle ev ekmeği üretmeye başladı. Yaşadığı evin teras kısmında bulunan fırında ev ekmeğini pişirerek ailesinin geçimine katkı sağlayan Sevim, ayrıca inşaatta çalışan eşinin astım hastası olması sonrası eve tek başına bakmaya başladı. 4 çocuğunu okutan ve ürettiği ev ekmeklerini satarak yaşamanı sürdüren Sevim'in, 6 ay önce zabıta ekipleri evine geldi. Zabıta ekipleri, Sevim'e evinin terasında ev ekmeği pişirmemesi uyarısında bulunarak, aksi takdirde ceza yazma durumunu belirtti.

FABRİKAYA ORTAK OLDU

Ayten Sevim, bu gelişme sonrasında, çevresindekilerin yönlendirmesiyle, 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesine başvurdu. Başvurunun onaylanmasının ardından 8 bin lira kredi desteği alan Sevim, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir ekmek fabrikasının yüzde 30'una ortak oldu. Burada kendisi de çocukları ile birlikte çalışan Sevim, günde yaklaşık 700 ev ekmeği pişirip satmaya başladı.

Haberin Devamı

Mahallesinde ürettiği ekmeklerle kendisini çok iyi tanıttığını söyleyen Sevim, "17 yıl boyunca mahallede yaptığım ekmekleri komşulara ve çevreme sattım. Daha sonra zabıtalar bana izin vermediği için ben de fabrikaya ortak oldum. 'Sana ceza yazarız' dediler, ben de buraya geldim" dedi. Fabrikada çalışan oğlu Recep Sevim ise, annesinin çocukluğundan bu yana mahallede bu işi yaptığını söyleyerek, "Tokat'ta, çok şükür, bir potansiyelimiz var. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bu sayede evimizi geçindiriyoruz. Ayrıca yanımızda ailemizin dışında 3 kişi daha çalışıyor." diye konuştu.