Spor Zafer Fener'in

Zafer Fener'in

Paylaş
Zafer Fener'in

Beko Basketbol Ligi'nde haftanın derbisinde Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş'ı son periyottaki etkili oyunuyla yendi, üst üste 6'ncı maçından galibiyetle ayrıldı

Beko Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka’yı 100-92 mağlup etti. Kanarya böylece üst üste 6’ncı, son 12 maçında da 10’uncu galibiyetini elde etti.

Haberin Devamı

Derbiyle 5 maçlık seyircisiz oynama cezasını tamamlayan ve taraftarının desteğini arkasına alan Sarı- Lacivertli ekip, karşılıklı basketlerle geçen ilk periyodu 24-23, devreyi ise 54-45 önde tamamladı. Büyük çekişmenin yaşandığı üçüncü çeyrekte Kara Kartal, Chatman ve Engin’in skorer oyunuyla önce rakibini yakaladı, ardından final bölümüne önde girdi: 73-74. Son çeyrekte Mrsiç’le üst üste 3 tane 3’lük bulan Kanarya, rakibinin direncini kırarken, aradaki farkı da açarak derbiden zaferle ayrıldı.

Öte yandan Fener’de sakatlıkları bulunan Greer, Mirsad ve Ömer Aşık kadroda yer almadı. Beşiktaş’ta ise sakatlığı süren Newley ve gıda zehirlenmesi geçiren Kerem forma giyemedi.

Diğer sonuçlar ise şöyle: Galatasaray-Türk Telekom: 87-71, Kepez Belediye- Oyak Renault: 71-72, Banvit-Aliağa Petkim: 99-89, Erdemir-Bornova Belediye: 92-71, P.Karşıyaka- Mersin Belediye: 87-55.

Haberin Devamı