Gündem Zam protestosuna tekbirli tepki

Zam protestosuna tekbirli tepki

Paylaş
Zam protestosuna tekbirli tepki

Halkevleri üyeleri İstanbul'daki ulaşım zammını protesto ederken AK Partili olduklarını öne süren bir grubun tekbirli tepkisiyle karşılaştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşıma yapılan yüzde 10'luk zam İstanbul Halkevleri üyelerince protesto edildi. 29 Ekim'de Mecidiyeköy Metrobüs Durağı'nda bir basın açıklaması yapan Halkevciler, dün akşam da Cevizlibağ metrobüs durağında metrobüse parasız binerek eylem yaptı. Eyleme katılanlar, atılan sloganlar ve açılan pankartlarla Büyükşehir Belediyesi'nin zamları geri çekmesini istedi.

Haberin Devamı

ÜCRET ÖDEMEDEN BİNDİLER

Yapılan basın açıklamasında Halkevleri'nin, İstanbul'un her yerinde zamlar geri çekilene ve sabah 06.00-09.00 ile akşam 17.00-21.00 arasında ulaşım parasız sağlanana kadar mücadelelerine devam edecekleri ve bugün itibariyle zamların geri çekilmesi için idare mahkemesine başvurarak dava açtıkları belirtildi. Açıklamanın ardından, eylemciler hep bir ağızdan "Ulaşım Haktır Satılamaz" sloganları atarak metrobüse ücret ödemeden bindiler. Halkevleri adına soruları yanıtlayan Şahin Yaşık, ulaşıma gelen zammın adil olmadığının altını çizerek "İnsanca bir yaşam için bu zamların geri alınmasını istiyoruz. Emekli maaşlarına yapılan zammı ulaşım zammıyla geri alıyorlar. Biz de bu durumdan rahatsızız. Halkın ulaşım hakkını savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TEKBİRLİ TEPKİ

Cevizlibağ metrobüs durağındaki vatandaşlardan bazıları eylemcilere alkışlarla destek verirken, bir kişi ise "Kahrolsun Halkevleri, Yaşasın AKP. Biz AKP'liyiz, Müslümanız" diyerek tepkisini gösterdi. Tekbir getiren vatandaş daha sonra duraktan uzaklaştı.

Zeynep ÖZONUR - İstanbul DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3531","3531","201011","3531-2.jpg");