Dr. Haydar Dümen Zamana bırakırsanız...
HABERİ PAYLAŞ

Zamana bırakırsanız...

İlk kez ilişkiye girecek olan kızlar ve erkekler tedirgin, korkulu. Özellikle ilk gece kızların aklını karıştırıyor. Bazıları bu yüzden evlilikten vazgeçmeyi bile düşünüyor. Gençler, her şeyi zamana ve doğaya bırakın. Cinsellik doğru zamanda, doğru kişiyle yaşanırsa mutlu eder

BÖYLE SORU YOK

Cinselliği yaşamam şart mı?

22 yaşındayım, bekarım. İlişkiye girmedim. Evlenene kadar da ilişkiye girmeyecektim. 2 yıldır mastürbasyon yapıyorum ve cinsel isteğim sürekli artıyor. İlla ilişkiye girmem mi gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, cinsellik, cinsel güç ve aktivite altın gibi stok yapıp zamanı gelince kullanmaya benzemez. Ayrıca ‘İşleyen demir ışıldar.’ Bu söz cinsellikte de geçerlidir. İşledikçe parlıyor diye onu da zımparayla aşındırarak eritmek olmaz. İçteki ana dokuları bozulur. Cinsel enerjin bu yaşta bir doğa kaynağı gibi. Adeta göl oluşturacak durumda. Ne var ki kaynak suyunun yolu kapalı. Tek çıkar yol mastürbasyon olmuş. Beden ve organ bu yoldan rahatlıyor ama ruhun ne olacak? Kimse kimseye “İlla ki cinsel ilişkiye gir” demez. Ancak senin yaşına gelenler de yıllarını mastürbasyona esir etmez.

GÜNÜN SORULARI

Uçak yere çakıldı, neden?

36 yaşında, alımlı kadınım. Kaptan pilotumun uçağının otomatik pilotunu heyecandan incittim. Uçak bir anda yere çakıldı. Artık bu uçağa binmemem mi gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, otomatik pilot öyle Çin oyuncakları gibi dokununca bozulan, yere düşünce kırılan türde narin bir yapıya sahip değildir. Tarih boyunca nice hedeflere ulaşmış, nice harikalar yaratmış, çocuklarla insanlığa katkılarda bulunmuştur. İyi de sevgili okurum, binmişsin uçağa, uçuyorsun başka dünyalara, göz işte, el oynaşta sözüne uyar gibi uçağın tekerlerine takoz koyar gibi yaramazlık yapıyorsun. Otomatik pilot yere süzülerek indi. Çünkü hafiften incinmişti. Bugünden itibaren ona uçuş izni de verildi. Elin, ayağın uslu dursun kaptan pilotun da biraz otomatik pilotuna sahip olsun.

İkinciyi canım istemiyor

28 yaşındayım, düzenli ilişkim var. İlk ilişkiden sonra ikinciyi canım istemiyor ve sertlik yok oluyor. Acaba bana yardımcı olur musunuz?

Haberin Devamı

CEVAP

Neyine yardımcı olayım değerli okurum? Tıkır tıkır işleyen bir mekanizma. Bas tetiğe, ateşliyor. Sen ise tabanca yerine makineli tüfek ister gibisin. Bastıkça şarjör boşalsın. Ancak yıllar sonra o şarjördeki tek kurşun için bile zorluk çekebilirsin. Bulmuşsun bir nimet, ye, iç, şansına şükret. Cinselliğin böyle diye komplekse girme. Uzun yıllar cinsel aktivitenin süreceğinin müjdesini veriyorum. Ardından ben başka ne yapabilirim diyorum? Uzaktan reçete veremem, versem işe yarar mı bilemem. Bilsem de senin düzenine maydanoz ekemem.

Çok utanıyor ve korkuyorum

20 yaşında kızım. Nişanlımla 2 yıl sonra evleneceğim. Ama ilk geceden çok korkuyorum. Kimseye de soramıyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Sevgili kızım, 2 yıl daha büyüyeceksin, her şeyi öğreneceksin. Eksik kalan bir şey varsa bana mail göndereceksin. İşte o zaman ben sana yardım elimi uzatacağım. Şimdilik kaygılanacak bir durum yok. Her şey sizden yana.

Gelen sperm mi?

Haberin Devamı

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan 20 dakika sonra sperm kıvamında kaygan şeffaf bir renkte sıvı geliyor. Bu sperm olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, onlar spermin kalıntıları, son damlaları. İç çamaşırında leke bırakmıyorsa, yani iltihabi renkte değilse sorun yoktur. Bir kadınla ilişki kurmamışsan iltihap da değildir.

Sprey kullansam zararı olur mu?

27 yaşındayım, evliyim. Erken boşalmadan dolayı eşimi mutlu edemediğimi düşünüyorum. Geciktirici sprey kullanmaya karar verdim. Sizce bir sakıncası var mı? Yan etkisi olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, yan etkisi olmaz. Biraz zevkini engeller. Ama kesin sonuç alamayacağını düşünüyorum. Bu konunun tedavisi var. Spreyden sonra hâlâ erken boşalman sürerse mutlaka bir uzmana başvur.

Esnek olabilir mi?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Acı da kan da yoktu. Kızlığım bozuldu diye çok korkuyorum. Acaba esnek olabilir mi?

CEVAP

Esnek yavrum, esnek. Bir daha yineliyorum esnek esnek. Üzüntüye, sıkılmaya gerek yok.

Neden çok erken boşalıyorum?

18 yaşındayım, erken boşalıyorum, neden?

CEVAP

Değerli okurum, heyecan, acemilik ve cinsel coşku. İstem dışı sinir sistemininde heyecanlarla yüklü olması. Evlendiğinde tedavi olacaksın. Şimdilik idare etmeye çalış. Sakin ol.

Hem küçülsün hem de düzleşsin

16 yaşındayım. Penisim aşağı doğru eğik duruyor. Hem küçültmek hem de düzleştirmek istiyorum. Acaba bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Değerli yavrum, biraz büyü. Penisi kullanma zamanın gelsin, şimdi penis uslu uslu yerinde dursun. Eğrilik operasyonla düzelir. Ama büyüklüğü küçülmez.

Gebe mi?

26 yaşındayım ve kız arkadaşımla düzenli bir birlikteliğimiz var. Bundan bir ay önce ilişkiye girdik ama prezervatif yırtıldı. Bir saat sonra ertesi günü hapı aldık. 3 hafta sonra da gebelik testi yaptık, negatif çıktı. Acaba ne kadar güvenilir?

CEVAP

Değerli okurum, olayın şekli ve gebelik testi verilerine göre güvenilirlik yüzde 100. Haydi güle güle yoluna.

Zevk suyu geliyor

Kız arkadaşıma dokununca, sarılınca ya da telefonla konuşunca penisimden az da zevk suyu geliyor. Bunun çaresi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, normalin normali. Ne istiyorsun zavallı organdan, o sana karışıyor mu? Yemek yerken ağzının suyu akmasın diyor mu? Sende ona karışma.

Sevgilim hamile kalır mı?

19 yaşındayım. Sevgilimle yüzeysel ilişkiye girdim. İkimizin de çamaşırları üzerindeydi. Ben boşaldım, meni ona bulaşmasın diye elimi koydum. Acaba hamile kalma ihtimali var mı? Sevgilim “Ben kızım, zarım var” diyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yardımcı olayım tabii. Ama bilin ki zar gebeliği korumaz. Dikkatli olun. Bu yaşta romantik ilişkiler içinde olmanız, flört etmeniz gerekiyor. İşi eteğe düşürmeyin. Çünkü sizler de ayağa düşersiniz. Birileri sizi çiğner geçer.

Gerdek gecesi ne yapacağım?

Ben yakında evleneceğim ama şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Bu konuda kimseden bilgi alamıyorum. Gerdek gecesi ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, kız da olsan erkek de olsan ne yapacağınızı bilemem. Bu uzaktan talimatla, harita çizmekle olmuyor. Hele bir denize açılın bakalım. Motorun rüzgarı, dalgası, fırtınası. Tabii ki yön bulmak için gökteki yıldızlara da bakın. Bütün bunlar tecrübelerden sonra elde edilen bir ustalık. Öğreneceksiniz yavrum.

Mastürbasyon yüzünden mi?

18 yaşındayım. Haftada 7-8 defa mastürbasyon yapıyorum. Bu erken boşalma ya da sertleşme problemine neden olur mu? Bir de 4-5 gün arayla yapılan mastürbasyonlarda meninin rengini koyu sarı olması hastalık belirtisi midiri?

CEVAP

Değerli okurum, sık mastürbasyon yapmak erken boşalma nedeni olabiliyor. Ama erkekliği azaltmak diye bir şey söz konusu değil. Meninin rengi de birkaç gün kesede biriktiğinden koyulaşıyor. Normaldir.

GÜNÜN SÖZÜ

Renklerin karıştığı bir rüyada Picasso

kadar güzel tablo yapabilirsiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder