Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Zamanla değişiklik gösterir
HABERİ PAYLAŞ

Zamanla değişiklik gösterir

Haberin Devamı

Uzun süreli beraberlik cinsel heyecanı azaltıyor. Erkeğin tüm fiziksel ve psikolojik aktiviteleri gibi cinsel performansı da zaman içinde değişiklik gösterebilir. Bunları hiç kafanıza takmayın

SORU: Arada sorun çıkıyor


40 yaşındayım, 15 yıllık evliyim. Eşim de 35 yaşında. Sıkıntılarım olduğunda erken boşalma ve sertleşme sorunum oluyor. Bazı arkadaşlarla kıyaslama yapınca etkileniyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP 15 yıllık evli erkeğin eşi ile birlikte olmasında arada bir sorun yaşaması doğal ve insani bir durum. Aynı partner ile uzun süreli beraberliğin cinsel heyecanı azalttığı bilinen bir gerçektir. İnsanın tüm fiziksel ve psikolojik aktiviteleri gibi cinsel performansı da zamanla değişiklik gösterebilir, bunları kafanıza takmayın. Arkadaşlarınızın cinsel performansları, cinsel organ boyutları vs. hakkında anlattıklarına da hiç inanmayın, siz de onlara istediğiniz kadar kendinizi övebilirsiniz, dilin kemiği yoktur.

[[HAFTAYA]]

SORU: Nasıl anlayacağım?


26 yaşındayım. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar nasıl anlaşılır? RUMUZ: MERAKLI CEVAP Bu hastalıklar her zaman olmasa da çoğu kez belirti verir. Mesela idrar yaparken yanma, tıpkı nezledeki gibi idrar yolundan akıntı olması gibi. Bu hastalıkların ilerlemesine yetersiz tedavi de sebep olmaktadır. Eczaneden veya kulaktan dolma tavsiye ile bilinçsizce alınan ilaçlar hastalığı tam olarak tedavi etmeyebileceğinden hastalık idrar yolundan prostat ve testislere ilerleyerek kısırlığa neden olabilir. Türberlükoz da kısırlığa neden olabilen bir hastalıktır.

SORU: Çocuğum olur mu?


23 yaşındayım. Boşaldığım zaman menim diğer arkadaşlarımınki kadar katı, yapışkan ve fazla değil. Sadece fazla istekli olduğum zaman yapışkan. Sizce ileride çocuk sahibi olabilir miyim? CEVAP Boşalma sırasında gelen meni miktarının en az 1.5 cc olması gerekir. Bu miktar cinsel perhizle artar, yeterli uyarılma olmadan boşalma olursa biraz azalabilir. Döllenmeyi gerçekleştiren testislerde üretilen sperm hücreleridir ve bunlar meninin içinde çok küçük bir hacim oluştururlar. Kısırlıkta meniye bakılarak karar verilmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder