Dr. Haydar Dümen Zamanla rayına oturur
HABERİ PAYLAŞ

Zamanla rayına oturur

Haberin Devamı

Evliliğin ilk zamanlarında bazı sorunlar olur. Birbirini tanımayan iki ruh buluştuğunda, işin içine cinsellik girdiğinde sıkıntılar yaşanabilir. Ama bunlar zamanla rayına oturur. Sıkılmayın, karşınızdakini üzmeyin, içinizden geldiği gibi davranın...

BÖYLE SORU YOK!

Bülbül neden ötmüyor?
24 yaşındayım. Bülbül geçen gün fermuara sıkıştı. O günden beri de ötmedi, rezil oldum. Ne olur yardım edin.

CEVAP
Değerli okurum, bana göre bir şey olmadı. Canı yandı, korktu ve incindi babasının nazlı oğlu. Bu bahaneyle sana şikayette bulundu. İşte sana mesajı: “Fermuar istediği kadar acıtsın bana vız gelir. Ben bülbüliyemi (dişi bülbül) isterim. Sen kapkaçlarla yatak odasında baş başalarla bana pusulayı şaşırtıyorsun.

Bu nedenle hangi dala konacağımı bilmiyorum. Aslında yuvamı isterim.” Ben hakem olayım, ya şundadır ya bunda ya da helvacının kızında derken, karşıma helvacının kızı geliverdi. Galiba, size nişan parolası verdi. Ben de onu onayladım.

Hanım kızıyor, penis sertleşmiyor
52 yaşındayım. İlişkide penis sertliğini kaybediyor. Viagra bile işe yaramıyor. Hanım 10 yaş küçük, biraz kızıyor “Çaresini bul” diyor. Ne yapacağım?

CEVAP
Mailinde başka şeyler de görmek isterdim okurum. Yani kilonu, boyunu posunu, kaç yıllık evli olduğunu, varsa çoluk çocuğu da bilmeliydim. Kanda şeker ve tansiyon durumunu öğrenmeliydim. Eşin yaş olarak cinselliğin doruuğunda. İsteğinde haklı, sana göre beklentisinde haksız. Çünkü organ dermansız. Ona da “Ne yapayım hanım, adım Hıdır, elimden gelen budur” diyemezsin. Burada yaş olarak kaynayan kazan gibi eşini düşünmeli, düşünmek yetmez küçük bir fedakarlık yapmalı, bir uzmana gidip olayın nedenini öğrenivermelisin.

Hiç orgazm olmadım
17 yıllık evli kadınım ve hiç orgazm olmadım. Bu benim talihsizliğim mi? Kocamın ve benim yapacağımız bir şey yok mu?

CEVAP
Sevgili okurum, kadınların yüzde 40’ı orgazm sorunu yaşar. Senin bu konudaki şansın o gruptan kaynaklanıyor da olabilir. Oysa bu olayda direksiyon genellikle erkeklerin elindedir. Kimi kadına “Yeter gayri”, kimi de “Süpersin” dedirtir. Bunlar birinci sayfaya koyu harflerle yazılmıştır.

Yatak ise, çiftlere özel, mahrem bir yuvadır. Yuvayı yapan dişi kuştur. Bu yuvanın bakımı ve sorumluluğu ise erkeğe aittir. İlk kural erkeğinin kadını okumayı bilmesinden geçer. Bunun için el ele verilmeli, eksik kalanı bir uzman tarafından yerine konulmalıdır.

Cinsel ilişkide canım yanıyor
22 yaşında kızım. 2 yıldır erkek arkadaşımla ilişkiye giriyorum. Sonra cinsel organımda kaşınma oluyor. Bu kaşınma geçer mi yoksa bir doktora görünmeli miyim?

CEVAP
Sevgili okurum, bu tür kaşınmalar genelde ya mantardan kaynaklanır ya da alerjiktir. Tedavi ile geçer. Senin bir kadın-doğum uzmanına gitmen gerekiyor.

Çok dertliyim
27 yaşındayım, ne karım ne de dışarıdaki kadınlar benimle ilişkiye giriyor. Çünkü penisim büyük. Hayatım böyle mi geçecek?

CEVAP
Değerli okurum, kadınlar da, sen de haklısın. Ama tedavisi yok. Ameliyatla kısaltılmıyor, küçültülmüyor. Bir kere daha yineleyelim; idareli kullan.

Hata mı yaptım?
26 yaşındayım, yakında evleneceğim. Nişanlımın seneler önce başından bir kaza geçmiş, bekaretini kaybetmiş. İkimiz de birbirimizi çok seviyoruz. Ben onu kabul ettim. Ama bir yanım da hata mı yaptım diye düşünüyor. Ne dersiniz?

CEVAP
Değerli okurum, doğru yoldasın. İnsanların ruhu çok önemli. Sen, sevgini ve sevecenliğini daha fazlasıyla kullanarak onun içindeki burukluğu gidermeyi başarırsan hem mutluluğun artacak, hem de eşinle aranızdaki olan ilişki kopmaz zincirler gibi birbirine bağlanacak.

Kocam benden büyük ama...
25 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Eşimle yaptığı yanlışlar nedeniyle ayrıldık. O şimdi dönmek istiyor ama ailem ve çevre buna sıcak bakmıyor. Kocam 10 yaş büyük ve hiç orgazm olmadım. Bu da beni düşündürüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Sevgili okurum, bir adam yanlış yola sapmışsa onu doğru yola getirmek kolay değildir. Aranızdaki o yaş farkı senin lehine gelişmeliydi. Yani olgun, aklı başında bir erkek olmalıydı. Ve bu deneyimlerinden dolayı da seni bir orgazmdan ötekine taşımalıydı. Orada şans yüzüne gülmemiş. Dışarıdan bakan gözler sana gereken öğüdü vermişler. “Dönme” diyorlar.

Hemen orgazm oluyorum
5 aydır evli kadınım. Eşimle ilişkiye başlar başlamaz orgazm oluyorum. Çok heyecanlı başlıyorum ama heyecanım çabuk bitiyor. Kocam biraz tedirgin. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Sevgili okurum, hem sen, hem eşin çok şanslısınız. Doğanın bol keseden size lütfettiği bu büyük ikramiyeye isyan eder gibi halin var. Ol be kızım.

Zevk almıyorum
24 yaşında, 3 aydır evli kadınım. Ben cinsellikten zevk alamıyorum, orgazm olamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, dert ettiğin şeyler sorun yaratmayacak. Zaman lehine işleyecek. Evliliğinizin öğrenme ve birbirinize alışma aşamasındasınız. Tabii ki iki ayrı ruh bir acemilikte yaşanır. Bazı kadınlar cinsel birleşmede orgazmı yakalayamaz. Sanırım bu konuda bilen birilerinden bazı öneriler ve öğretiler almak zorundasın. Doğal ol içinden geldiği gibi davran.

Cinsel organım şişiyor
20 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra idrarımı yaparken çok fazla yanma oluyor ve pensimde şişlik meydana geliyor. Sizce bu bir hastalık mı?

CEVAP
Değerli okurum, büyük olasılıkla hiçbir şeyin yok. Sanıyorum mastürbasyon yaparken penisi sıkıyorsun ve meni gelirken zorlanıyor, idrar yolundaki duyarlı dokuları incitiyor olabilirsin. Bazı gençler boşalacağı sırada, meninin içerde kalmasını ve böylece enerji kaybetmeyeceklerini düşünüyorlar. Bu çok zararlı. Düzgün bir mastürbasyonla olayın düzeleceğine inanıyorum

Sertleşmiyor, üzgünüm
40 yaşında, 12 yıldır evliyim. 15 gündür sertleşme sorunu yaşıyorum ve çok üzülüyorum. Hiçbir sağlık sorunum yok. Sizce o ilaçlardan kullansam olur mu? Sorunum psikolojik olabilir mi?

CEVAP
Değerli okurum, birçok evlilikte zaman zaman bu tablolar görülür. Yani beden kendi kendini dinlenmeye alır. Eğer erkekler bunu sorun yapar, paniklerlerse, kendiliğinden birkaç ay içinde düzelecek bir olay sarpa sarar. Erkekliğin doruğundasın. 15 gün daha sabret. Ardından söylediğin türdeki ilaçlardan, ilişkiden 1 saat önce 1 tane kullan. Bunu birkaç kere tekrar et. Orada da sınava girer gibi davranırsan başarı oranın azalır.

Kan neden gelmedi?
21 yaşında kızım, nişanlıyım. Nişanlımla birlikte olduk ama benden kan gelmedi. Çok üzüldüm. Nişanlım, “Ne yapacaksın kanı? Sen beni sev yeter” diyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Sevgili okurum, nişanlının o büyük ruhunun kıymetini bil. Onunla bir yaşam boyu mutlu günler geçir. Dilerim çocuklarınız olur. Kızlık zarı esnekmiş, kanamamış. Bu kadar basit. Sen de kendinden eminsin. Peki daha ne istiyorsun?

GÜNÜN SÖZÜ
Heyecan alkol gibidir. Azı uçurur, çoğu keyif kaçırır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder