Dr. Haydar Dümen Zamansız isler üzebilir
HABERİ PAYLAŞ

Zamansız isler üzebilir

Haberin Devamı

Cinsellikte tecrübe önemli. Çünkü cinsellik yaşandıkça yani yıllar içinde güzelleşiyor. Çiftler birbirini tanıyor, beden ve ruh ilişkiye alışıyor. Ama zamanından önce yaşanan cinsellik öyle derin izler bırakır ki ne olduğunuzu anlayamazsınız. Doğru zaman gelmeden acele etmeyin, böyle riske girerseniz hayat boyu üzülürsünüz

BÖYLE SORU YOK!

Sertleşmiyor, ne yapayım?

49 yaşındayım, sertleşme olmadığı için üroloğa gittim. Bazı testler yapıldı. Doktor sorunumun psikolojik olduğunu söyledi. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, yaş 49. Evli misin, bekar mısın belli değil. Demek ki kadını değil, kendini düşünüyorsun. Oysa senin çektiğin çile, ona da yansıyor, evlilik keyfinizi karartıyor. Orta yaşa yeni girmişsin. Kimilerine göre olgunluğun tam zirvesindesin.

“Bu yaşta bu ihanet aman Hocam bana yardım et” çağrına uyuyorum ve elini boş çevirmiyorum. Önce binamızın malzemesine bakalım. Her şey yerinde ve sağlam. Ancak başka bir şey var düzen bozan. Tabii ki akla psikolojik tedavi geliyor. Bu tedavide ise, uzmana gidilecek.

Uzman olaya elini uzatacak, kullandığın ilaçlara bir göz atacak. Ya da yenilerini yazacak. Asla bitkisel mamullere inanılmayacak.

Hiç ilişkiye girmedim

27 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Bir kız arkadaşımın olmasını çok istiyorum. Olmuyor. Çekiniyor, kendimi güvensiz hissediyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Yaşça büyümüş ama düşünce ve ilişki değerleri büyümemiş çocuk. Nereye kaçsan, tavşan inine de girsen, hayatın gerçeği seni bulup yakalayacak. Önüne evlilik kural ve koşullarını koyacak. Ortalama 12 yıldır ki 5 yılını at, 7’si dolu dolu doğa yapılarına karşı çıkmandır.

Kendine nice kapıları kapatıyor, sadece mastürbasyon kapısını açık bırakıyorsun. Çoğu gencin ve sizin gibilerin yanlışı, kızları seks objesi gibi görmenizden kaynaklanıyor. Kızlarla önce konuşulur, bu ilk koşuldur. Sonra arkadaş olunur.

Duygu ve beyinde bir alt yapı oluşturulur. Bir bakıma yaşam ortak paylaşılır, karşılıklı huylar böyle paylaşılır. Aksilikler ve sürprizler yaşanmadan bir biçimde yumuşatılır ve anlaşmaya varılır.

Bu klasik evlilik yoludur. Gören varsa söylesin, biz de alkışlayalım. Senin yapacağın iş ise değerli okurum, hemen cinsel niyetsiz bir arkadaş bul, kadına, kıza alış.

Kız beni yarı yolda bırakıyor

19 yaşındayım, kız arkadaşımla birlikte oluyoruz. Kız benden önce orgazm oluyor. Sonra da ilişkiye devam etmek istemiyor. Ben boşalmadan bırakıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kız ateşli, ah şu cinsellik... Hep ateşli kadınlar aranır da ateşi yanıp sönmüş ama tavadaki köfteler kızarmamışsa ne olacak? Yalvar yakar kıza, evlilik vaadi yap, ayağına kapan. Kız yola gelmiyor, gelse de bu işin keyfi kaçıyor.

Erkeğin derdi kendine kalıyor. Çünkü organ nazlanıyor. Küstü mü ne, ayağa kalkmıyor. Emekleyerek de ata binilmiyor. Bu durum erkekten yana adeta daha başlamadan ya da kısa bir turda bitiyor demektir.

Aslında kız oyunu kuralına göre oynuyor. Oysa kızın cinsellikten haberi yok. “Yaptım, ettim, yuttum bu kadar” diyor. Arkadaşı masadan ayrılmak istemiyor. Bu durumda iki yol var: Ya kız gidecek ya da erkek kendine bir çıkar yol bulup düzen kuracak.

Büyütmenin yolları var mı?

26 yaşındayım. Penis büyütmenin bir yolu var mı? Krem ya da haplarla olacak bir şey mi? Tedavinin yan etkisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ameliyatın dışında tedavisi yok. Penis boyu 9-10 santimden uzun olanlara ameliyat gerekmez. Çünkü işlevlerini yerine getirirler. Sen biraz keyfine baksan diyorum.

Hamile olabilir mi?

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 hafta önce ilişkiye girdik, prezervatif kullandık. Prezervatifi çıkardıktan sonra yeniden ilişkiye girdik. 2 gündür nişanlımın midesi bulanıyor. Hamile olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, gebelik ihtimali yok diyemiyorum. Beklemede kalın. Nişanlın gebe ise o tür şikayetlerin başlama süresi çok erken. Yani bana göre gebe değil.

Kızlık zarım kanadı mı?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama kan gelmedi. 20 dakika sonra eve geldiğimde kan vardı. Adet gördüğümü düşündüm ama ertesi gün kesildi. Acaba kızlık zarım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, anlattıklarına göre esnek. Jinekoloğa gitsen, “Esnek ve kanamış” dese ne yapacaksın? Esnekse ve ilişkine devam etmeyi düşünüyorsan bu büyük bir risk. Gebe de kalabilirsin. Büyük olasılıkla kızlık zarın kanamadı belki zedelendi. Yapılacak bir şey yok. Esen kal, dirençli, başı dik ol. Sevgilinle arandaki ilişkiye sınır koy.

Vajinayı nasıl büyütebiliriz?

28 yaşındayım. Eşimin vajinası çok küçük. Bu yüzden ilişki sırasında çok acı duyuyor. Acaba vajinayı nasıl büyütebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, düzelecek bir sorun. Bir tür kas kasılması, bir tür vajinismus.

Hiç ilişkiye girmedim

20 yaşında kızım. Bugüne kadar hiç ilişkiye girmedim. Acaba bu bir eksiklik midir? İleride evlendiğimde bir sorun olur mu?

CEVAP

Sevgili kızım, nereden aklına getirdin böyle düşünceleri. Birçok kız 25-26 yaşında evlendiğine göre hepsi deneyimden mi geçiyorlar? Her konuda tecrübe sahibi olunabilir. Bazılarında ters teper. Sen tecrübe edinerek birisiyle evleneceksen bu çevrenin, ailenin ve evleneceğin erkeğin değer yargılarına ters düşebilir. Bence çok hesaplı kitaplı ol bu konuda. Doğabilecek riskleri de göz önüne al. Dikkat yavrum! Bu konuda yanlışın bedeli çok ağır oluyor.

Bir şeyler yaşıyoruz

20 yaşında kızım. 1 yıldır ilişkim var. Her fırsatta yüzeysel ilişkiye giriyoruz. Penisini vajinama doğru ittirince canım yanıyor. Bu sorun düzelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, sözünü ettiğin sorunlar evlilikte çözülür. Acı sorununu da biz yok edeceğiz. Ayrılmak ya da evlenmek konusunda yani oyunu kuralına göre oynayın. Bu tür yüzeysel ilişkiler uzun süre sürerse asla normal birleşmelerden zevk alınmıyor. Beyin böyle programlanıyor.

Seviştik sonra beni terk etti

19 yaşında kızım. Bir sevgilim vardı, benimle evleneceğini söyledi. İlişkiye girmedik ama sabaha kadar seviştik. Şimdi ise o beni terk etti. Onu unutamıyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili yavrum, ne diyelim denedi, işine gelmedi. Derdin ne yavrum? Evlendikten 6 ay sonra gitseydi daha mı iyiydi? Hele bir de çocuk yaptıktan sonra aynı sorunla karşılaşsaydın. Hadi şanslısın şanslısın. Arkana dönüp bakma.

Fazla kullandığım için mi?

Benim ufaklık çok güzel çalışıyordu. Ama son günlerde pek işlemiyor. Çok fazla kullanmış olmamdan kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, biraz dinlensin. Her canlı yorulur. Atlar, kuşlar, kış uykusuna yatan hayvanlar yani bir düzen içinde yaşam döngüsü sürer. Şunun şurasında bir süre sabrediver. Birkaç ay sonra bir de bakacaksın ki her şey normale dönecek. Ya dönmezse? Bakarız be çaresine yavrum.

Hakim olamıyorum

17 yaşındayım, cinsel organım biraz büyük. Yolda yürürken ya da okulda ders anlatmaya kalktığımda güzel bir kız gördüğümde penisime hakim olamıyorum, hemen sertleşiyor. Bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak bir şey yok. Ruhun coşkulu. Penis de ameliyatla küçültülmüyor. Sen dersine devam. O sırada kızların bacaklarına bakmayıver. Gerçekten ayıp olabilir. İyi not al, iyi hayat kur.

Erken boşalıyor

24 yaşında kadınım. Sevgilim erken boşalıyor, öylece kalıyorum. Onu seviyorum ama erken boşalmasını nasıl önleyebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, erkek arkadaşın bir uzmandan yardım alacak. Ama onun kendisinin gidip bire bir konuşması gerekir. Uzaktan ilaç tavsiyeleri işe yaramaz.

GÜNÜN SÖZÜ
Tembel her dakika kamçılanmaz, şahlanan at da her dakika dizginlenmez. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder